Bedwantsen / ‘bed bugs’ bestrijden

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw leek het erop dat de bedwants in West-Europa en Noord-Amerika was uitgeroeid. Bedwantsen zijn hardnekkig ongedierte en het bestrijden van een bedwantsenplaag is een lastige klus. Iedereen was dus opgelucht toen de vervelende beestjes waren verdwenen. Helaas bleek dit onterecht te zijn.

Bedwantsen komen namelijk steeds meer voor in huizen, hotels en bedrijfspanden. Voornamelijk voor hotels en vervoersbedrijven kunnen ze een groot probleem vormen. Reizigers nemen de bedwantsen namelijk mee van plek A naar plek B. Niet alleen uw bureaustoel in huis is dus onveilig. Ook de stoel in de trein en die op kantoor kunnen zijn besmet met bedwantsen. Hoe meer verschillende mensen een organisatie bezoeken, hoe groter de kans op bedwantsen. Bijvoorbeeld (hoge)scholen, busmaatschappijen en taxibedrijven bevinden zich in de risicogroep en hebben dus baat bij een continue controle om bedwantsen in een vroeg stadium te signaleren en zo een bedwantsenplaag te voorkomen.

Waaraan herkent u bedwantsen?

Bedwantsen geven ons dus de kriebels. Toch is het niet verwonderlijk dat u ze niet direct ontdekt. Bedwantsen wachten tot u slaapt en slaan dan pas toe. Ze brengen het liefst al hun tijd in uw bed door. U kunt zich vast wel een betere bedpartner voorstellen! Ze hebben namelijk de vervelende gewoonte om iemand te steken en vervolgens het bloed van het slachtoffer op te zuigen. Dit veroorzaakt rode en jeukende bobbels.

Gelukkig is het mogelijk om een probleem met bedwantsen in bed te herkennen. Ervaren bestrijders zoals die van Beestjes Kwijt, kunnen ze bijvoorbeeld snel signaleren. Bovendien verraadt een bedwantsenbeet direct hun aanwezigheid. Vaak blijft het niet bij één beet. Een vrouwelijke bedwants kan gedurende haar leven een paar honderd eitjes leggen en zo snel meer bedwantsen in uw bed of hotel verspreiden.

Hoe kunt u ‘bed bugs’ voorkomen?

Wilt u liever geen hele familie bedwantsen huisvesten? Dan kunt u proberen de bijtgrage beestjes te slim af te zijn. Wij hebben wat handige tips voor u op een rijtje gezet:

  • Controleer hotelbedden op bedwantsen voor u uw spullen erop plaatst. Zo voorkomt u dat u ongewenste souvenirs van uw vakantiebestemming meeneemt.
  • Hou de favoriete plekjes van de bedwants, zoals bedden en kantoorstoelen, goed in de gaten. Bekleding die in aanraking komt met mensen kan vochtig worden (door het verlies van lichaamsvocht) en is hierdoor de perfecte broedplaats voor bedwantsen.
  • Was uw beddengoed zeker meerdere keren per maand om te voorkomen dat zich daarin een bedwantsenplaag gaat nestelen. Een wasbeurt van 60 graden kan de overlevingskans van deze beestjes zeker verkleinen.

Kende u deze tips al? Dan bent u goed geïnformeerd en heeft u waarschijnlijk geen bedwantsenbestrijding nodig.

Hoe gaat het bedwantsen bestrijden in zijn werk?

Het vervelende nieuws is dat u toch met bedwantsen te maken kunt krijgen. Ook wanneer u alles thuis onder controle heeft. Eén verblijf in een hotel of een pension met bedwantsen kan al verstrekkende gevolgen hebben. Vooraleer u er erg in heeft, reizen deze beestjes met u mee naar huis.

Onze bestrijders schieten u in dat geval graag te hulp om de bedwantsen te bestrijden. Eén van onze lokale bestrijders kan bij u langskomen en adviseert u dan over welke manier van bestrijding het beste past bij uw bedwantsenprobleem. Zo worden de bedwantsen op effectieve wijze bestreden en kunt u de vervelende afloop van uw vakantie meteen weer vergeten!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!