Bedwantsen bestrijden

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw, leek het erop dat de bedwants in West-Europa en Noord-Amerika was uitgeroeid. Bedwantsen zijn hardnekkig ongedierte en het bestrijden van een bedwantsenplaag is een lastige klus, dus iedereen was positief gestemd. Helaas bleek dit onterecht te zijn.

Bedwantsen komen namelijk steeds meer voor in huizen, hotels en bedrijfspanden. Voornamelijk voor hotels en vervoersbedrijven kunnen ze een groot probleem vormen. Reizigers nemen de bedwantsen namelijk mee van plek A naar plek B. Niet alleen uw bureaustoel in huis is dus onveilig. Ook de stoel in de trein en die op kantoor kunnen zijn besmet met bedwantsen. Hoe meer verschillende mensen een instelling bezoeken, hoe groter de kans op bedwantsen. Bijvoorbeeld hogescholen, busmaatschappijen en taxibedrijven bevinden zich dus in de risicogroep en hebben profijt van doorlopende controle om bedwantsen in een vroeg stadium te signaleren en zo een bedwantsenplaag te voorkomen.

Bedwantsen bestrijden

Waaraan zijn bedwantsen te herkennen?

Bedwantsen geven ons dus de kriebels. Toch is het niet verwonderlijk dat u ze niet direct ontdekt. Bedwantsen wachten tot u slaapt en slaan dan pas toe. Ze brengen het liefst al hun tijd in uw bed door terwijl u zich vast een betere bedpartner kunt voorstellen! Ze hebben namelijk de vervelende gewoonte om iemand te steken en vervolgens het bloed van het slachtoffer op te zuigen. Dit veroorzaakt rode en jeukende plekken.

Gelukkig is het niet onmogelijk om een probleem met bedwantsen in bed te herkennen. Ervaren bestrijders zoals die van Beestjes Kwijt, kunnen ze bijvoorbeeld snel signaleren. Een bedwantsenbeet verraadt daarnaast direct hun aanwezigheid. Bovendien blijft het vaak niet bij één beet. Een vrouwelijke bedwants kan gedurende haar leven een paar honderd eitjes leggen en zo snel meer bedwantsen in uw bed of hotel verspreiden.

Hoe kunt u bed bugs voorkomen?

Wilt u liever niet de voedingsbron voor moeder bedwants en haar hele gezin zijn? Dan kunt u proberen de plaagdieren te slim af te zijn. Wij hebben wat handige tips voor u opgesteld:

  • Controleer hotelbedden op bedwantsen, alvorens er van alles op te leggen. Zo voorkomt u het meenemen van ongewenste souvenirs van uw vakantiebestemming.
  • Hou de favoriete stekjes van de bedwants zoals bedden en kantoorstoelen goed in de gaten. Bekleding die in aanraking komt met mensen kan vochtig worden (verlies van vocht) en is hierdoor de perfecte broedplaats voor bedwantsen.
  • Was uw beddengoed zeker meerdere keren per maand, zo kunt u voorkomen u dat hier een bedwantsenplaag gaat huizen. Een wasbeurt van 60° kan de overlevingskans van deze beestjes zeker verkleinen.

Waren deze tips al bij u bekend? Dan heeft u uw zaakjes goed op orde en heeft u waarschijnlijk geen bedwantsenbestrijding nodig.

Hoe gaat het bedwantsen bestrijden in zijn werk?

Het vervelende is dat u toch met bedwantsen te maken kunt krijgen. Ook wanneer u alles thuis onder controle heeft. Eén verblijf in een hotel of een pension met bedwantsen kan al grote gevolgen hebben. Voor u het weet, heeft u deze vervelende reizigers mee naar huis genomen.

Onze bestrijders schieten u in dat geval graag te hulp om de bedwantsen te bestrijden. Eén van onze lokale bestrijders kan bij u langskomen en adviseert dan welke manier van bestrijding het beste past bij uw bedwantsenprobleem. Zo worden de bedwantsen op effectieve wijze bestreden en bent u de nare afloop van uw vakantie zo weer vergeten!

Bedwantsen bestrijden: wat doet de ongediertebestrijder?

Zodra u contact opneemt met een ongediertebestrijder uit uw regio, zal hij u eerst een aantal vragen willen stellen. Bijvoorbeeld over ruimtes waarin u bedwantsen vermoedt, of u uitwerpselen heeft gezien en of u beddengoed heeft verplaatst. Verder kan hij vragen of u kleine velletjes ziet liggen en of u rode vlekken/bulten op uw huid heeft. Als er volgens de bestrijder sprake kan zijn van bedwantsen, kan hij een afspraak met u inplannen.

Ter voorbereiding kunt u zelf het nodige doen, zoals het zorgvuldig wassen van kleding en beddengoed. Volg hierbij de aanwijzingen van de bestrijder waarmee u contact heeft. Vervolgens zal de bestrijder tijdens de inspectie alle plekken controleren waarvan hij vermoedt dat er bedwantsen verblijven. Dit kan een slaapkamer zijn, maar hij kan ook spullen controleren die zijn verplaatst, zoals meubels en kleding. Het is belangrijk dat u de ongediertebestrijder zo goed mogelijk informeert. Mocht het nog onduidelijk zijn waar de bedwantsen zich precies bevinden, dan kunnen speciale speurhonden ingezet worden. Uiteraard gaat dit in overleg en na uw goedkeuring.

Het bestrijden van bedwantsen is meestal een pittige klus. De ongediertebestrijder kan gebruik maken van insecticide, stoom, een hittekanon of een combinatie hiervan. Voor het resultaat van de bestrijding moet u even geduld hebben. Hoe intensief een bestrijder ook heeft gewerkt, het is raadzaam om te blijven controleren. Indien nodig zal de bestrijder terugkomen voor één of meer behandelingen om een definitief einde aan de bedwantsen te maken.

Hulp nodig bij bedwantsen bestrijden? Bel ons meteen!

Met ‘bel ons meteen’ bedoelen wij: zo snel als u mogelijk kunt op 078 - 485 200. Niet alle signalen voor bedwantsen kunnen namelijk even duidelijk zijn. Onze ongediertebestrijders hebben aangegeven dat er de laatste jaren een forse toename is van bedwantsenplagen. Het is daarom niet ondenkbaar dat ook uw huis ooit getroffen kan worden. Onthoud: hoe eerder u iets opvalt en hoe eerder u ons kunt inschakelen, hoe meer ellende wij kunnen voorkomen. Niet voor niets staan onze lijnen dag en nacht voor u open!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!