Muggen bestrijden

Tips, werkwijze en kosten muggenbestrijding

Muggen bestrijden als ze aanhoudend blijven steken: dat is een goed idee! Jouw zwoele zomer wordt namelijk buitensporig verpest door dikke jeukende bulten op je huid en irritant gezoem in je oor. Waarom zitten de mug en haar zusjes uitgerekend op jouw slaapkamer? Helpt professionele muggenbestrijding of moet je zelf iets voor de bestrijding bedenken? Graag bieden wij je tips en informatie over onze werkwijze en de kosten van muggen bestrijden. Binnenkort kun jij weer lekker slapen, zonder akelig geprik!

Snel weer vrij van muggen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Muggen bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw muggenbestrijder

Met een spray kun je een aantal muggen doden. Het probleem is echter dat deze zullen blijven komen als er niets aan de broedplaatsen wordt gedaan. Die bevinden zich meestal in stilstaand water. Een muggennest bestrijden doet de muggenbestrijder met sterke insecticide. Muggen in je huis, tuin of bedrijf? Dankzij de muggenbestrijder komt daar snel een einde aan!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Muggen bestrijding: welke acties kun je zelf ondernemen?

Alle muggen bestrijden tips op een rijtje

Een muggenplaag kan het gevolg zijn van een lekkage of een rioolprobleem. Als dit zo is, dan moet je hier eerst iets aan doen. Hierna kan de muggenbestrijder langskomen voor een muggen bestrijding. En kun je intussen zelf ook wat doen tegen muggen? Jazeker. Met deze tips kun je vooruit:

 1. Verwijder stilstaand water in je tuin, woning of bedrijfspand.
 2. Kun je stilstaand water niet verwijderen? Dek het dan af.
 3. Plaats horren voor ramen en deuren.
 4. Reinig eventuele verstopte goten en afvoeren.
 5. Plaats een ventilator of airconditioner.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met muggen

Muggen in de nacht! Ze zoemen dichtbij je oor en als je naar ze slaat, sla je vooral jezelf. De volgende morgen word je wakker met een helse jeuk. Op je lichaam zitten overal dikke rode muggenbulten en je hebt er moeite mee om niet te krabben. Muggen komen vooral in de zomer voor, wanneer het lekker warm en broeierig is. Vliegen ze in je woning of in je tuin, dan kan dat erg vervelend zijn voor je hele gezin, inclusief je huisdieren! Als je nu hulp wilt bij het bestrijden van muggen, dan hoef je niet ver te zoeken. Een ervaren muggenbestrijder vind je bij ons.

2

2. De muggen bestrijding komt eraan

Via Beestjes Kwijt kun je rechtstreeks in contact komen met een ongediertebestrijder door te bellen of te mailen. Hij staat je persoonlijk te woord en je kunt meteen een afspraak met hem regelen. In een mum van tijd staat hij voor je deur! Muggennesten zijn vooral te vinden in stilstaand water. Bijvoorbeeld in emmers, potten of vogelbadjes in de tuin of in de kruipruimte van je woning. Misschien heb je wel last van een lekkage binnenshuis, waardoor je hinder hebt van muggen. Als de muggennesten zijn gevonden, kan de muggenbestrijder van start gaan met de bestrijding van muggen.

3

3. Muggennest bestrijden: eind goed, al goed

Als de muggenbestrijder de muggen aanpakt, dan doet hij dat met een mengsel van water en insecticide. Liggen er broedplaatsen in de tuin? Buiten mag er geen insecticide gebruikt worden, dus daar zal vooral het stilstaande water moeten worden verwijderd. Muggennesten binnenshuis mogen wel met insecticide behandeld worden, zoals kruipruimtes. De ongediertebestrijder gebruikt dan een koudvernevelaar om de insecticide te verspreiden. Hij betreedt de kruipruimte niet zelf, maar gebruikt een slang voor de vernevelaar. Zo kan hij de kruipruimte op een veilige afstand behandelen. Worden er ook slaapkamers behandeld met insecticide? Ja, maar goed ventileren is dan wel van belang. Slaapkamers van kinderen mogen niet met insecticide behandeld worden: daar zul je wellicht horren moeten plaatsen. Een muggennest bestrijden levert binnen twee tot drie dagen resultaat. Na de behandeling zijn alle muggen en muggeneitjes dood en kan je hele gezin weer met een gerust hart gaan slapen!

4

4. Advies van de muggenbestrijder

Je bent eindelijk van de muggen verlost en dat lucht op. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis ook muggenvrij blijft? Daar weet de muggenbestrijder wel wat op! Je kunt dan ook altijd bij hem terecht voor advies om nieuwe muggenplagen te voorkomen. Zo kun je in de zomer horren voor ramen en deuren plaatsen zodat de muggen niet naar binnen kunnen vliegen. Wil je juist voorkomen dat er muggennesten in de kruipruimte ontstaan, dan zul je deze wat vaker moeten controleren op stilstaand grondwater of lekkages. Vermijd ook stilstaand water in de tuin, want door vocht en zomerwarmte kunnen daar heel snel muggen ontstaan!

Kosten van muggenbestrijding

Muggen bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Muggen ben je liever kwijt dan rijk. Gelukkig kan de muggenbestrijder snel ter plekke zijn voor muggenbestrijding. Hij moet dan wel eerst met eigen ogen zien hoe groot de muggenplaag is en wat hij daaraan kan doen. Tijdens de inspectie moet hij antwoord krijgen op de volgende vragen om de kosten te kunnen bepalen:

 1. Hoe groot is de muggenplaag?
 2. Om welke muggensoort gaat het?
 3. Waar zitten de broedplaatsen van de muggen?
 4. Welke bestrijdingsmethode is efficiënt?
 5. Hoeveel tijd is er nodig om de muggen te bestrijden?
 6. Wat moet er gebeuren om nieuwe muggenplagen te voorkomen?

Muggen kunnen in stilstaand water door lekkages of in verstopte afvoeren broedplaatsen aanleggen. Heb je inderdaad last van muggen door een lekkage of verstopping? Dan zul je dit euvel eerst moeten oplossen, anders zullen de muggen blijven komen. Hierna kan de ongediertebestrijder aan de slag met het bestrijden van muggennesten en de overige muggen.

99% beveelt ons aan

Muggen bestrijden in bedrijf

Laat een muggenplaag je klanten niet wegjagen

Muggen in of rond je bedrijf zijn al erg genoeg, zeker als je klanten, gasten of personeel voortdurend worden gestoken. En wat als er een exotische soort met je goederen meekomt? Dit soort problemen wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost zien! Gelukkig heeft onze ervaren ongediertebestrijder een oplossing voor elke muggensoort, ongeacht de omstandigheden!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Dominique uit Brugge

Atop kwam langs en na inspectie kreeg ik goed uitleg omtrent mijn probleem; mogelijkheden van diverse aanpakken en de kosten. In goed overleg kwamen...

Lees de hele review

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review

Tuur maes uit Gent

Ongediertebestrijder van descroes, maxim, heeft ons goed uit de brand geholpen. We hoorden 's nachts al een aantal dagen getippel neffen en boven onze...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van muggen

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met muggen!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder