Muizen bestrijden

Ze jagen iedereen de stuipen op het lijf en komen onaangekondigd logeren: muizen. Bent u erachter gekomen dat u sinds kort onderdak biedt aan deze ongenode gasten? Dan is enige ergernis u ongetwijfeld niet bespaard gebleven. Wij zijn Beestjes Kwijt en werken met een groot aantal ervaren lokale ongediertebestrijders. Zij weten maar al te goed hoe vervelend een muizenplaag kan zijn. 

Naast het feit dat muizen uw bloeddruk omhoog jagen, brengen ze meer narigheid mee. Zo bevat muizenspeeksel bacteriën en virussen, die voor voedselvergiftiging kunnen zorgen. Muizen doen zich bovendien niet alleen graag tegoed aan uw voedselvoorraad. Nee, ze zetten ook graag hun tanden in uw spullen en de bedrading van elektronica, met alle nare gevolgen van dien.

 1. Muizen bestrijden: hoe kun je deze signaleren?
 2. Werkwijze professionele muizenbestrijding
 3. Kosten muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Hoe muizen in huis of in uw bedrijfspand te signaleren?

U bent niet de enige met een muizenplaag in huis of in uw bedrijfspand. Muizen bevinden zich vaak in (professionele) keukens, magazijnen en productieruimtes. De ervaren ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt worden dagelijks voor muizenbestrijding ingeschakeld en kunnen muizenoverlast feilloos herkennen. 

Soms kunt u zelf echter ook al vaststellen dat u muizen in huis heeft. De beestjes verraden zichzelf op de volgende manieren:

 • Ze hebben uw keukenkastje bijvoorbeeld als toilet gebruikt en muizenkeutels achtergelaten.
 • Ze hebben aan uw meubels of bedrading geknaagd om hun tandjes te verkorten.
 • Ze houden u ‘s nachts wakker door het krassende geluid in de muur of het plafond.
 • Ze verspreiden met hun urine een onaangename geur.
 • Ze bouwen vaak nesten voor gezinsuitbreiding op beschutte plaatsen.

Hoe kunt u last van muizen voorkomen?

Na de ontdekking van een muizenplaag komen er waarschijnlijk enkele vragen in u op. U wilt ongetwijfeld graag weten hoe u dit probleem had kunnen voorkomen. Wij raden u aan om in het vervolg geopend voedsel goed af te sluiten en uw huis of bedrijfspand regelmatig schoon te maken. Het is van belang dat ook uw familieleden of collega's dit doen. Muizen zijn namelijk dol op kruimels en hebben geen water nodig om zichzelf staande te houden. 

Ook is het belangrijk om gaten in uw muren vlug te dichten. Een gat van amper een halve centimeter kan deze flexibele knaagdieren al binnenlaten. Voor een onderneming kunnen de gevolgen hiervan rampzalig zijn. Zo kan een tijdelijke sluiting van uw bedrijf noodzakelijk zijn en wordt uw zorgvuldig opgebouwde reputatie in gevaar gebracht.

Wat is er te doen tegen muizen in huis of in uw bedrijfspand?

Natuurlijk wilt u ook weten hoe muizen bestrijden in zijn werk gaat. U kunt de diertjes zelf proberen te verjagen, maar als dit niet direct werkt, kan de situatie behoorlijk uit de hand lopen. Muizen zitten namelijk niet stil en planten zich razendsnel voort. 

Als u een muizenplaag wilt voorkomen, dan schiet één van onze bestrijders u graag te hulp. De bestrijder in kwestie gaat nauwkeurig voor u na waar de muizenoverlast vandaan komt en brengt de kosten voor de muizenbestrijding in kaart. Daarna wordt er samen een bestrijdingsmethode bepaald en wordt er gekeken naar mogelijke preventiemaatregelen. Hopelijk zoeken de harige indringers hun heil in het vervolg ergens anders!

Muizen bestrijden: wat doet een ongediertebestrijder precies?

Als u wilt weten wat een ongediertebestrijder precies doet bij het bestrijden van muizen, dan vertellen we u daar graag meer over. Na de inspectie zal de ongediertebestrijder precies vertellen wat hem is opgevallen. Zijn plan van aanpak is gebaseerd op zijn inspectie op locatie. Vaak brengt hij eerst wering aan en plaatst hij daarna het gif, maar dit kan per geval verschillen. Daarbij zal hij rekening houden met het budget dat u beschikbaar heeft.

Als er sprake is van enkele muizen, kan de overlast meestal snel worden opgelost. Bij een grote plaag is het soms nodig dat hij enkele keren terug moet komen voor een nabehandeling. Indien nodig wordt de behandeling aangepast, uiteraard in overleg met u. De ongediertebestrijder kan verschillende methoden van muizenbestrijding toepassen: het plaatsen van vallen, de inzet van gif en het afdichten van gaten. Meestal gaat het om een combinatie hiervan.

Na de bestrijding moet u enkele weken geduld hebben. Als u na twee of drie weken geen muizen of sporen meer ziet, kunt u er van uitgaan dat de behandeling succesvol is geweest. Wat u dan zelf kunt doen, is het voorkomen van een nieuwe muizenplaag. Let op de hygiëne en maak het muizen zo moeilijk mogelijk om voedsel of nestmaterialen te vinden.

Professionele muizenbestrijding

Muizen knagen aan vrijwel alles en kunnen ziektes verspreiden. Sommige mensen hebben een panische angst voor muizen, misschien behoort u wel tot deze groep? Des te meer reden heeft u om een ongediertebestrijder op te roepen als u krassende geluiden hoort en muizenuitwerpselen aantreft. Bij Beestjes Kwijt vindt u altijd de juiste professional voor de overlast die deze knaagdiertjes veroorzaken!

 1. Contact opnemen voor muizenbestrijding
 2. Afspraak maken voor muizenbestrijding
 3. Voorbereiding op muizenbestrijding
 4. Inspectie voor muizenbestrijding
 5. Plan van aanpak muizenbestrijding
 6. Uitvoering van muizenbestrijding
 7. Nazorg bij muizenbestrijding
 8. Hulp nodig bij muizen bestrijden? Bel ons meteen!

Contact opnemen voor muizenbestrijding

Muizen komen vaker in de winter voor dan in de zomer, omdat ze dan extra op zoek zijn naar warmte en voedsel. In uw keuken kunnen zij alles vinden wat zij nodig hebben om de wintermaanden te overleven. Als u merkt dat er muizen in of rond uw huis of  bedrijfspand aanwezig zijn, kunt u een bestrijder inschakelen via Beestjes Kwijt. U hoeft enkel een telefoontje te plegen of een mail te sturen. De ongediertebestrijder zal u dan zo snel mogelijk te woord staan.

Afspraak maken voor muizenbestrijding

De muizenbestrijder zal eerst een afspraak met u maken voor een inspectie op locatie. In België komt de huismuis het meest voor, maar ook andere soorten muizen kunnen overlast veroorzaken, zoals de veldmuis en de bosmuis. Muizen zijn nachtdieren en zijn nagenoeg blind. Ze voelen met hun snorharen en gebruiken geursporen. Ze kunnen zich overal verstoppen en dat maakt de bestrijding wel lastig. Toch zijn al onze bestrijders ervaren genoeg om elk muizenprobleem op te lossen.

Voorbereiding op muizenbestrijding

Wat hoort u en wat ziet u? Muizen komen vaak voor in keukens. Misschien ziet u al uitwerpselen langs de muren, de plinten en in de kastjes. Muizenurine ruikt sterk: de geur doet denken aan ammoniak. Bovendien kunnen speeksel, urine en uitwerpselen schadelijke bacteriën bevatten. Was dan ook meteen uw handen als u met urine of uitwerpselen in contact komt!

Het is ook mogelijk dat u her en der knaagsporen aantreft, bijvoorbeeld aan kastjes, tapijten of meubels. Omdat muizen voortdurend op zoek zijn naar voedsel, kan het zijn dat u aangevreten voedselverpakkingen vindt. Deze moet u direct weggooien. In het ergste geval knagen de muizen ook aan kabels van elektrische apparatuur en kunnen ze zo een brand veroorzaken. Wat u ook ziet of hoort, geef het aan bij de bestrijder zodat hij u zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

Inspectie voor muizenbestrijding

De muizenbestrijder komt bij u langs voor een inspectie. Hij zal antwoord willen krijgen op de volgende vragen:

 • Om welke muizensoort gaat het?
 • Hoe groot is het muizenprobleem?
 • Om wat voor soort pand gaat het?
 • Waar zitten de muizen of waar zouden ze mogelijk kunnen verblijven?
 • Hoe komen de muizen binnen?
 • Muizen trekken ook bruine sporen met hun buiksmeer. Zitten er sporen en waar leiden die naartoe?

Plan van aanpak muizenbestrijding

Na de inspectie zal de ongediertebestrijder u laten zien wat hem is opgevallen. Op basis van zijn bevindingen zal hij ook een plan van aanpak voorstellen. Vaak brengt de bestrijder eerst wering aan en plaatst hij daarna het gif, maar dat kan uiteraard per geval verschillen. Uiteraard wilt u dat de bestrijding overeenkomt met uw budget. Ook hier zal de bestrijder rekening mee houden.

Als er sprake is van enkele muizen, dan kan de overlast meestal snel opgelost worden. Bij een grote plaag is het soms nodig dat de muizenbestrijder nog een aantal keren moet terugkomen. In overleg met u kan hij het plan van aanpak aanpassen. In dit plan wordt vastgelegd wat hij als professional voor u kan betekenen en hoe u zou kunnen bijdragen aan een probleemloze bestrijding.

Uitvoering van muizenbestrijding

Een muizenbestrijding is gericht op het doden van volwassen muizen. Als deze er niet meer zijn, kunnen de jonge muizen ook niet overleven. Zo wordt (verdere) verspreiding voorkomen. Een bestrijder kan gebruik maken van drie methodes om muizen te bestrijden:

 • het plaatsen van vallen
 • het plaatsen van gif
 • het zo goed mogelijk dichten van het pand (het aanbrengen van wering

Vaak gaat het om een combinatie van het plaatsen van vallen of gif met het plaatsen van wering. Muizenvallen zijn van hout of van kunststof gemaakt. De houten vallen zijn voor eenmalig gebruik. De kunststof vallen kunnen meerdere keren gebruikt worden, omdat er geen geuren in het materiaal kunnen trekken. Bestrijders gebruiken vrijwel altijd de kunststof vallen. In de val plaatst men lokaas. De muis loopt de val in en de val slaat dicht. De muis sterft vrijwel onmiddellijk in de klem. Als er veel muizen in uw pand zijn, moeten er meerdere vallen op verschillende plekken geplaatst worden. Zodra een muis in de val is gelopen, dient de val zo snel mogelijk verwijderd te worden zodat de andere muizen het niet zien. Muizen leren namelijk snel van hun gevallen kameraden en zullen dus vermijden om in hetzelfde trucje te trappen.

Een tweede methode is het plaatsen van giftig lokaas. In dit gif zit een coagulans dat de stollingsneiging van het bloed onderdrukt. Als een muis van het gif eet, zal het aan interne bloedingen sterven. Het kan wel een aantal dagen duren voor het gif aanslaat. Muizen eten gemiddeld op wel dertig plaatsen per nacht, dus er is een grote kans dat ze allemaal van het gif zullen eten. Het gif dat door professionele bestrijders wordt gebruikt is anders dan het gif dat u in de winkel kunt kopen. Van het door u gekochte gif zult u namelijk veel moeten strooien, anders worden de muizen er resistent voor en komt u nog steeds niet van de plaag af.

Een derde methode om een muizenplaag te bestrijden is het aanbrengen van wering. Bedenk dat muizen via de kleinste naden en kieren een pand kunnen betreden. Met wering kan ervoor gezorgd worden dat al deze ingangen worden afgesloten. Weliswaar is het vrijwel onmogelijk om een pand voor 100% te dichten, maar er kunnen wel grote slagen gemaakt worden.

Een muizenbestrijder kan op verschillende manieren gaten dichten, bijvoorbeeld met op maat gemaakte aluminiumplaten of pannensponzen. Muizen kunnen daar niet doorheen. Het gebruik van weringspasta is ook mogelijk. Het is maar net wat nodig wordt geacht. In bepaalde gevallen moeten er ook leidingen gedicht worden.

Het aanbrengen van wering wordt steeds belangrijker, omdat er aan het gebruik van gif allerlei regels zijn verbonden die - naar verwachting - steeds strenger gaan worden.

Nazorg bij muizenbestrijding

Na de bestrijding moet u twee tot drie weken geduld hebben. Als u na deze periode geen muizen of sporen meer ziet, dan kunt u ervan uitgaan dat de behandeling succesvol is geweest. Wat nog rest, is dat u een volgende plaag moet zien te voorkomen. Let op de hygiëne in en rondom uw pand en controleer regelmatig uw opslag. Maak het muizen zo moeilijk mogelijk door alles schoon te houden en door voedsel en nestmaterialen (zoals karton of papier) buiten hun bereik te houden.

Hulp nodig bij muizen bestrijden? Bel ons meteen!

Muizen verstoppen zich graag op plekken waar u niet bij kunt. Ze kunnen uw inboedel kapot knagen, uw voedsel aanvreten en met hun speeksel en ontlasting ernstige ziektes overbrengen. Heeft u last van muizen? Of weet u dat nog niet precies? Bij Beestjes Kwijt koppelen we de juiste professional aan uw probleem. Bel of mail ons en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Kosten muizen bestrijden

Er zijn verschillende methodes om de muizen te lijf te gaan. Zo kunt u er voor kiezen om muizen zelf te bestrijden of een ervaren ongediertebestrijder in te schakelen. De kosten van de bestrijding verschillen ook, maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor het resultaat. Een paar muizen in huis zijn wel te tackelen met de doe-het-zelfmiddelen, maar bij een heuse muizenplaag zal dit niet werken en is het allemaal weggegooid geld.

Hoeveel kost het om zelf muizen te bestrijden?

Er zijn veel huis-tuin-en-keukenmiddelen verkrijgbaar, die u beloven dat ze helpen in de strijd tegen muizen. Er zitten echter veel nadelen aan deze doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen. Zo zijn de gif-korreltjes uit de lokdoosjes ook giftig voor uw kinderen en huisdieren en kunt u bij het opruimen van de muizenkeutels de stofdeeltjes met het zeer ernstige Hanta-virus per ongeluk inademen. Een paar muizen kunnen met wat muizenvalletjes nog wel worden bestreden, maar een groter muizenprobleem vergt expertise en het garanderen van de veiligheid van uw medebewoners of medewerkers.

Kosten muizenbestrijding

Ongediertebestrijders hebben verschillende methodes om muizen te bestrijden en kiezen voor de meest efficiënte techniek voor elk muizenprobleem. De kosten voor het bestrijden van muizen worden van tevoren in kaart gebracht door middel van een analyse door onze ongediertebestrijders.

Kostenberekening voor bestrijding van muizen

Onze ongediertebestrijders houden rekening met de volgende factoren voor het bepalen van de kosten voor het bestrijden van muizen of een muizenplaag:

 • Grootte of aantal muizen (muizenplaag).
 • Locatie van de muizen (schuilplaats of muizennesten).
 • Muizensoort (huismuis, veldmuis of bosmuis).
 • Bestrijdingsmethode die nodig en/of gewenst is (vangen, biologische bestrijding, vallen, rodenticide).
 • De geschatte tijd die nodig is om de muizen te bestrijden.
 • Hevigheid van het muizenprobleem (schade, ernst van de situatie).
 • Preventiemaatregelen die genomen moeten worden (advies, aanpassingen aan het huis of bedrijfspand, ongedierte preventieplan).

Kosten bestrijding muizenplaag

Ook voor een muizenplaag geldt dat het muizenprobleem eerst goed in kaart wordt gebracht door middel van een analyse. Bij een muizenplaag is er meestal sprake van meer schade, omdat het aantal muizen in huis of een bedrijfspand veel groter is. Het is dan ook verstandig om bij een muizenplaag te kiezen voor zekerheid en veiligheid en dus een ervaren bestrijder in te schakelen.

Onze ongediertebestrijders hebben dagelijks te maken met muizenproblemen en zorgen er graag voor dat u weer muizen-vrij door het leven kan!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!