Zwam bestrijden

Tips, werkwijze en kosten zwambestrijding

Zwam bestrijden is een taak voor de allerbeste ongediertebestrijders. De zwammen hechten zich namelijk strak aan vochtig hout en komen alleen los als je grove middelen gebruikt. Balken worden als eerste door de zwam aangetast, dan volgen de vloeren. Gaandeweg verzwakken houten delen steeds meer tot ze het begeven. Op tijd een ramp voorkomen? Hier vind je alles over de werkwijze en de kosten van een professionele zwambestrijding. Ook tips voor het doe-het-zelf zwam bestrijden vind je hier.

Snel weer vrij van zwam?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Zwam bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw lokale zwambestrijding

Zwambestrijding vereist veel kennis en ervaring. Vochtige ruimtes moeten worden gedroogd, hout moet worden gekeurd, aangetast hout moet worden verwijderd en alle aangetaste oppervlakken moeten op professionele wijze worden schoongemaakt en behandeld, anders komen de zwammen zo weer terug. Onze ongediertebestrijder kan dit allemaal voor je doen. Kies je voor zijn hulp, dan kun je straks weer met een gerust hart gaan slapen!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Zwam bestrijding: wat kun je zelf doen?

Alle zwam bestrijding tips op een rijtje

Zelf zwammen van de muren en vloeren krabben? Beter is om afstand te bewaren. Je zou de sporen van de zwammen kunnen inademen of verder verspreiden. Beter is om te wachten op een professionele zwambestrijding, want de ongediertebestrijder weet precies hoe zwam bestrijding stap voor stap werkt. Mogelijk geeft hij je dan ook de volgende tips om een nieuwe zwammenplaag te voorkomen:

  1. Los vochtproblemen zoals lekkages zo snel mogelijk op.
  2. Ventileer je woning of bedrijfspand zorgvuldig.
  3. Behandel al het onaangetaste hout met een verduurzamingsmiddel.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met de zwam

Houtaantastende zwammen zijn geen paddenstoelen die je voor de soep kunt gebruiken. Dit ongedierte voedt zich met cellulose uit hout. Tegelijkertijd onttrekken de zwammen vocht aan het hout waardoor vloeren of steunbalken helemaal kunnen verpulveren. Het zal je maar overkomen! De zwammen ontstaan als hun sporen op vochtig hout belanden, bijvoorbeeld in de kruipruimte. De sporen ontkiemen en de zwammen werken zich vanuit de kruipruimte steeds verder op naar boven. Hoe meer warmte, vocht en hout, hoe sneller dit gaat. Zwammen worden meestal pas ontdekt bij de verkoop van een pand of bij een verbouwing. Het kan ook zijn dat je na lange tijd weer eens besluit om de kruipruimte te betreden en daar op de zwammen stuit. De aanwezigheid van vochtig hout en stilstaande lucht maakt dat de zwammen vrij en blij kunnen groeien. Een lekkage kan de oorzaak zijn van het hoge vochtgehalte. Wie sporen van zwammen inademt, kan ernstige luchtwegklachten en huidklachten krijgen, dus start zo snel mogelijk met zwam bestrijding! Vergeet de doe-het-zelfmiddelen, want die werken vaak niet: neem liever contact op met een kundige ongediertebestrijder!

2

2. De zwambestrijding is onderweg

Beestjes Kwijt helpt je aan rechtstreeks contact met een ongediertebestrijder uit je eigen regio. Via ons kun je hem rechtstreeks bellen of mailen. Hij komt dan zo snel als hij kan langs voor een inspectie. Om welke zwammensoort gaat het? In hoeverre zijn constructies al aangetast door de zwammenplaag? Welke ruimtes moeten behandeld worden en waarmee? Alle aangetaste plekken worden tijdens de zwam bestrijding inspectie opgespoord en onderzocht. Vervolgens stelt de zwambestrijding een plan op voor zwammen bestrijden.

3

3. Zwam bestrijding: eind goed, al goed

Een zwammenbestrijding moet met veel kennis en precisie gebeuren, anders komen de zwammen zo weer terug. Eerst zullen de vochtige ruimtes moeten worden gedroogd. Eventuele lekkages zullen moeten worden verholpen en stilstaand water moet worden verwijderd. Hout dat te zeer is aangetast door zwammen moet worden verwijderd en vernietigd. Alle aangetaste oppervlakken, bijvoorbeeld muren, vloeren of funderingen, worden schoongekrabd of de zwammen worden met een brander verwijderd. Dit laatste kan alleen als de ruimte voldoende geventileerd kan worden. Als alle vruchtlichamen verwijderd zijn, injecteert de ongediertebestrijder tijdens de zwam bestrijding een gif tegen houtaantastende insecten in de muren, de vloeren of de funderingen. Betonnen vloeren kunnen ook door bepaalde zwammensoorten worden aangetast. Injecties met gif is voor beton ook mogelijk, ook al gaat dat iets lastiger. Dat de zwammen zullen verdwijnen is zeker, maar hoe lang dat gaat duren, is afhankelijk van de ernst van de plaag.

4

4. Advies van de zwambestrijder

Ben je eindelijk van die nare zwammen verlost? Gefeliciteerd! Maar nu moet je ze ook buiten de deur zien te houden. Jouw ongediertebestrijder zal je daarom alle nodige adviezen verstrekken. Komen er veel houten constructies in je woning of bedrijf voor? Ventileer dan regelmatig en los vochtproblemen, zoals lekkende leidingen, zo snel mogelijk op. Daarnaast is het verstandig om de kruipruimte regelmatig te blijven controleren op zwammenplagen.

Kosten van zwambestrijding

Zwam bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Het spreekt voor zich dat je het liefst zo min mogelijk aan een oplossing uitgeeft, maar wel met zoveel mogelijk resultaat. Onze ongediertebestrijder schrijft daarom eerst een plan van aanpak. Hierin beschrijft hij de werkzaamheden en de bijbehorende kosten van zwam bestrijden. De kosten voor professionele zwambestrijding zijn grotendeels afhankelijk van de volgende punten:

  1. De omvang van de zwammenplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en bestrijding
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en preventiemaatregelen
  5. Het aantal behandelingen

Is de oorzaak van je zwammenplaag in huis of bedrijf een vochtprobleem, zoals een lekkage? Houd er dan rekening mee dat daar ook kosten voor gemaakt moeten worden. Hier zul je namelijk een andere specialist voor moeten inschakelen, zoals een rioolvakman. Als de zwammen veel schade hebben aangericht, zul je mogelijk ook houten constructies volledig moeten laten vervangen of repareren. Bij balken en vloeren moet dat heel goed gebeuren omdat dit draagconstructies zijn. Je zult dus ook rekening moeten houden met de kosten voor een bouwkundig expert.

99% beveelt ons aan

Zwammen bestrijden in bedrijf

Stop de zwammenplaag met professionele hulp

Een zwammenplaag kan een bedrijf financieel ruïneren als de plaag niet tijdig wordt verholpen. Bedrijfsruimtes raken onbruikbaar, goederen worden aangetast en je personeel of klanten lopen het risico op ernstige gezondheidsklachten. Handel snel voordat de zwammen zich nog verder uitbreiden! Onze ongediertebestrijder beschikt over meer dan genoeg kennis en ervaring om de houtworm te bestrijden.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Tuur maes uit Gent

Ongediertebestrijder van descroes, maxim, heeft ons goed uit de brand geholpen. We hoorden 's nachts al een aantal dagen getippel neffen en boven onze...

Lees de hele review

Dominique uit Brugge

Atop kwam langs en na inspectie kreeg ik goed uitleg omtrent mijn probleem; mogelijkheden van diverse aanpakken en de kosten. In goed overleg kwamen...

Lees de hele review

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van zwam

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met zwam!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder