Mollen bestrijden

Tips, werkwijze en kosten mollenbestrijding

Mollen bestrijden is ongetwijfeld aan te raden als een mol je tuin, sportveld of weiland kapot graaft. Zitten er meer mollen? Reken dan maar op totale verminking van je grond! Iedere dag word je wakker met een uitzicht op dikke molshopen, aangevreten planten en mollenritten zo lang als startbanen. Stop dit schaamteloze vandalisme en lees direct meer over professionele mollenbestrijding. Hier vind je alles over de werkwijze en de kosten van mollen bestrijden. Stel bestrijding niet uit: win je eigen terrein terug!

Snel weer vrij van mollen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Mollen bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw mollenbestrijder

Wil je mollen zelf bestrijden? Dan wensen we je veel succes! Het bestrijden van mollen met klemmen is namelijk een kunst op zich. Zo kan alleen een goed getraind oog zien waar een mollenklem het beste geplaatst kan worden. Voor grote terreinen worden er ook wel mollentabletten gebruikt, maar daar moet je een speciaal certificaat voor op zak hebben. Kortom: mollenbestrijding is een specialisme!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen aan een mollenprobleem?

Alle mol bestrijden tips op een rijtje

Het bestrijden van mollen vereist wat planning. De mollenbestrijder bespreekt van tevoren met je wat er moet gebeuren. Zo kan het zijn dat je eventuele dieren op je land eerst ergens anders moet onderbrengen voor er klemmen of tabletten kunnen worden geplaatst. Kun je intussen zelf nog iets tegen het mollenprobleem doen? Misschien helpen deze tips.

  1. Probeer mollen met geluid te verbannen. Steek een bodemloze glazen fles met de bovenkant in een molshoop. Als er wind staat, dan kan de fles een fluittoon voortbrengen.
  2. Steek een mollenpatroon aan en leg deze in een open gang. Door de geur en de rook kunnen mollen op de vlucht slaan.
  3. Gras aanwezig? Met een elektrische grasmaaier kun je mollen met een hoop herrie vervelen.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met de mol

Mollen zijn de nachtmerrie van iedere tuinliefhebber of agrarisch bedrijf. Met poten zo groot als kolenschoppen graven ze dag en nacht lange tunnels. Ze zijn voortdurend op zoek naar regenwormen en insecten en weten er ook flink wat te vangen, ten koste van jouw terrein. Gazons, moestuinen, bloembedden, sportvelden en landbouwgrond: niets wordt door deze dikke zwarte beesten ontzien. Overal liggen molshopen. Onkruid tiert welig door de omgewoelde grond. Door het gegraaf komen ook stenen naar boven: gebruik je de grasmaaier, dan ketst deze af op de stenen en kun je een nieuwe kopen. Nee, mollen zijn geen pretje en ze zijn ook nog eens moeilijk te pakken te krijgen. Ben je de schade helemaal zat? Dan moet je zo snel als je kunt een mollenbestrijder contacteren.

2

2. De mollen bestrijding komt eraan

Als je last hebt van een mollenplaag, kun je via Beestjes Kwijt rechtstreeks in contact komen met een mollenbestrijding uit je eigen regio. Je maakt een afspraak en hij komt er zo snel mogelijk aan. Eerst voert hij een inspectie uit. Hoe groot is het terrein? Hoe ernstig is het mollenprobleem? Welk middel kan het best ingezet worden tijdens het mol bestrijden? De ongediertebestrijder stelt een plan van aanpak voor. Als er dieren op je terrein staan, dan zul je deze eerst moeten verplaatsen. Hierna kan de mollen bestrijding van start gaan.

3

3. Mol bestrijden: eind goed, al goed

Het bestrijden van mollen gebeurt vooral met klemmen. Voor grote terreinen, zoals akkers, kunnen er ook mollentabletten worden gebruikt. Deze zijn uiterst giftig en mogen niet zonder de juiste certificaten en toestemmingen gebruikt worden. Kiest de mollen bestrijder voor klemmen, dan is vakkundige toepassing heel belangrijk. De klem moet zodanig worden geplaatst dat de mol geen onnodige pijn hoeft te lijden. Houd er rekening mee dat mollenbestrijding geduldig werk is: het kan even duren voor een mol in een klem vast komt te zitten. De klemmen moeten dan ook regelmatig worden gecontroleerd.

4

4. Advies van de mollen bestrijder

Na het bestrijden van de mollen krijg je nog adviezen van de ongediertebestrijder om nieuwe mollenplagen te voorkomen. Houd er wel rekening mee dat het niet makkelijk is om mollen van je terrein te weren: de beestjes leven immers ondergronds en kunnen daardoor ongezien op elke mogelijke plek belanden!

Kosten van mollenbestrijding

Mollen bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Een inspectie zal eerst moeten uitwijzen hoe groot de mollenplaag is en waar er precies bestrijdingsmiddelen moeten worden geplaatst. Dit is nog niet zo eenvoudig, want mollen kunnen zich diep ingraven in tuinen en daardoor nagenoeg onzichtbaar blijven. Na inspectie zal de ongediertebestrijder in staat zijn om de kosten te bepalen aan de hand van:

  1. Gaat het om mollen in de tuin en wat is de ernst van de mollenplaag?
  2. De benodigde tijd voor inspectie en bestrijding
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en wering
  5. Het aantal behandelingen

De vraag is ook hoe groot het te behandelen terrein is: gaat het om een hofje of om landbouwgrond? Hoe groter het terrein, hoe langer de mollenbestrijding zal duren. Bij grotere terreinen zullen naar verhouding ook meer bestrijdingsmiddelen, zoals klemmen of mollentabletten, moeten worden ingezet. Anders gezegd, de prijs voor het bestrijden van mollen kan per situatie en per locatie verschillen.

99% beveelt ons aan

Mollen bestrijden in bedrijf

Kapotte gewassen? Laat het zo ver niet komen!

Op jouw terrein groeien mooie gewassen die je straks voor een topprijs wilt verkopen. De schrik is dan ook groot als je op een dag molshopen aantreft! Hoe krijg je de mollen op een veilige en verantwoorde manier weg? Onze ongediertebestrijder beantwoordt al je vragen en voert een professionele mollenbestrijding uit. Hoe sneller je hem inschakelt, hoe sneller je van de mollen en hun verwoestende gegraaf af bent!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Tuur maes uit Gent

Ongediertebestrijder van descroes, maxim, heeft ons goed uit de brand geholpen. We hoorden 's nachts al een aantal dagen getippel neffen en boven onze...

Lees de hele review

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van mollen

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met mollen!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder