Boktor bestrijden

Tips, werkwijze en kosten boktor bestrijding

Boktor bestrijden moet op tijd gebeuren, want dit ongedierte kan tien jaar in houten constructies leven zonder opgemerkt te worden. De larven van de boktor vreten zich een weg door het hout, waarna balken of vloeren kunnen doorzakken. Voorkom een dodelijke ramp en lees hier meteen over de werkwijze en de kosten van een professionele boktor bestrijding. Kun je zelf ook iets tegen boktorren doen? Start de bestrijding met onze handige boktor bestrijden tips en je kunt straks weer opgelucht ademhalen!

Snel weer vrij van boktor?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Boktor bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met boktor bestrijding

Boktor bestrijden lukt niet zonder het hout volledig te doordrenken met bestrijdingsmiddel. Doe-het-zelfmiddelen werken vaak niet, want ze dringen niet diep genoeg door in het hout. Daarnaast weten veel mensen ook niet hoe ze veilig en verantwoord met giftige middelen moeten omgaan. Niet voor niets roepen ze uiteindelijk toch de hulp in van een professionele boktor bestrijding.

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Wat kun je zelf doen tegen boktor?

Alle boktorbestrijding tips op een rijtje

Tegen boktor kun je niets beginnen, want de larven zitten diep in het hout verstopt. Terwijl ze zich door de balken vreten, moet je machteloos toezien hoe het boormeel uit het hout valt. Machteloos? Niet helemaal. Want als je al een ongediertebestrijder hebt ingeschakeld, dan kun je nog het een en ander doen ter voorbereiding van de boktorbestrijding.

  1. Haal de zolder of kruipruimte leeg, zodat de bestrijder later overal bij kan.
  2. Stilstaand water in de kruipruimte? Verwijder dit vocht en laat de ruimte goed drogen.
  3. Besmet hout moet eerst geschuurd en gereinigd worden. Je kunt dit zelf doen of het aan de boktorbestrijder overlaten.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met boktorren

Wie boktor in een bedrijfspand of in een huis tegenkomt, moet zo snel mogelijk ingrijpen. De larven van deze houtaantastende kever vreten zich namelijk door allerlei houten constructies heen. Van balken en vloeren tot aan meubels en kunstwerken: niets blijft gespaard. Zie je boorgaatjes in het hout? Hoor je ‘s avonds een zacht geknaag? Door de vraatzucht van de larven verzwakt het hout steeds meer en dat brengt de stabiliteit van je woning of bedrijfspand in gevaar, zeker als belangrijke draagconstructies worden getroffen! Vervelend is ook dat de larven wel tien jaar in het hout kunnen leven, dus als je ze aantreft kan er al een hoop schade zijn ontstaan. Twijfel daarom geen moment als je een boktorplaag vermoedt en laat het meteen onderzoeken door een ervaren boktorbestrijding!

2

2. De boktor bestrijder komt eraan

Snel en vakkundig ingrijpen is bij boktor noodzakelijk. Via Beestjes Kwijt kom je in contact met een professionele ongediertebestrijder uit je eigen regio. Je maakt een afspraak met hem en hij komt meestal binnen 24 uur langs voor een inspectie. Waar zitten de larven precies? Zitten er ergens boorgaten? Een expert kan de soort herkennen aan het uiterlijk en de afmeting van de boorgaten. Beter is als hij ook daadwerkelijk levende larven vindt. Is er inderdaad sprake van boktor? Dan maakt de ongediertebestrijder een plan van aanpak. Zo komt boktor vaak voor in zolders en kruipruimtes. Deze ruimtes moeten eerst goed bereikbaar worden gemaakt. Je zult spullen van de zolder moeten verwijderen of de kruipruimte eerst moeten droogleggen als daar water in staat. De ongediertebestrijder zal je precies vertellen welke voorbereidingen je moet treffen. Als alles is geregeld, kan de boktor behandeling beginnen.

3

3. Boktor bestrijding: eind goed, al goed

Moeten er balken of vloeren tegen boktor worden behandeld? De ongediertebestrijder boort er eerst gaatjes in. Hierna wordt het hout doordrenkt met insecticide. Dit is nodig, want boktorlarven leven diep in het hout. In een aantal gevallen is het hout zo beschadigd dat het vervangen moet worden. Gaat het om draagconstructies zoals balken of vloeren, dan zul je misschien ook een bouwkundig expert moeten inschakelen om de staat van het hout te inspecteren. Kostbare houten meubelen en voorwerpen worden nooit met insecticide behandeld, maar deze zou je wel door een gespecialiseerd bedrijf kunnen laten gassen. Is al het aangetaste hout tegen boktor behandeld? Dan is het zeer belangrijk dat je huis of bedrijfspand minstens een dag wordt geventileerd. Dit soort instructies krijg je ruim van tevoren, zodat je je erop kunt voorbereiden.

4

4. Advies van de boktorbestrijder

De middelen tegen boktor zijn zo krachtig dat een enkele behandeling volstaat. Hierna zul je nog even moeten blijven opletten: valt je weer iets verdachts op, dan is het altijd verstandig om de boktorbestrijding weer in te schakelen voor nader onderzoek. Uiteraard krijg je van onze ongediertebestrijder ook gerichte adviezen om een nieuwe boktorrenplaag te voorkomen. Maak bijvoorbeeld alleen gebruik van verduurzaamd hout. Controleer pas gekochte tweedehands meubelen altijd op boorgaatjes en bewaar geen brandhout binnenshuis, want ook in dat hout kunnen boktorlarven leven.

Kosten van boktor bestrijding

Boktor bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Bij het boktor bestrijden in huis of in een bedrijf komen veel handelingen aan bod. Eerst zal er naar de staat van het hout gekeken moeten worden: wat is nog te redden? Na de inspectie schrijft de boktor bestrijding een plan van aanpak. Hierin staat wat er aan het bestrijden van boktor moet gebeuren en wat je dit precies gaat kosten. Deze kosten worden bepaald aan de hand van:

  1. De ernst van de boktorplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en boktorren bestrijden
  3. De gekozen bestrijdingsmethode
  4. Materialen voor inspectie, bestrijding en wering
  5. Het aantal behandelingen

Mogelijk zul je ook een aannemer moeten inschakelen om te staat van belangrijke draagconstructies zoals balken of vloeren te onderzoeken. Uiteraard brengt dit ook extra kosten met zich mee, maar deze zul je met de aannemer zelf moeten bespreken. Houd er ook rekening mee dat je geld zult moeten besteden aan eventuele vervanging, verwijdering en vernietiging van aangetast hout.

Zijn er meubels aangetast, dan kunnen deze niet met insecticide behandeld worden. Deze kunnen wel een speciale behandeling ondergaan, bijvoorbeeld met gas, hitte of kou. De boktorbestrijder kan je voor dit soort behandelingen naar een gespecialiseerd bedrijf verwijzen.

99% beveelt ons aan

Boktor bestrijden in bedrijf

Red je onderneming van heftig verval

Het ergste wat er kan gebeuren als er boktor in je bedrijf zit? Vloeren en draagbalken kunnen door de vraatzucht van dit ongedierte verzwakken en zelfs instorten. Houten meubels en voorwerpen worden ook aangetast: handel je in dit soort goederen, dan kun je forse verliezen lijden. Voorkom vandaag nog het ergste met onze ongediertebestrijder: kies voor een professionele inspectie en voor een gedegen boktorbestrijding!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Tuur maes uit Gent

Ongediertebestrijder van descroes, maxim, heeft ons goed uit de brand geholpen. We hoorden 's nachts al een aantal dagen getippel neffen en boven onze...

Lees de hele review

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van boktor

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met boktor!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder