Motten bestrijden

Tips, werkwijze en kosten mottenbestrijding

Motten bestrijden makkelijk? Als je zelf aan een bestrijding begint, kan dat tegenvallen, want deze muffe vlinders houden zich goed verborgen. Het maakt daarbij niet uit wat voor motten dit zijn. Larven van kleermotten vreten onhippe gaten in je kleding. Larven van voorraadmotten bevuilen gedroogd voedsel met spinsels. Zie je een mot? Dat is altijd verdacht. Neem daarom geen enkel risico en kies meteen voor professionele mottenbestrijding. Voor vragen over de kosten en de werkwijze van motten bestrijden: zie hier alle antwoorden!

Snel weer vrij van motten?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Mottenlarven bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met mottenbestrijding

Mottenballen verjagen misschien wel motten, maar de eitjes en de larven van motten blijven nog steeds in je kleding of je voedselverpakkingen zitten. Dat schiet natuurlijk niet op! Met een professionele mottenbestrijding ben je sneller van de mottenlarven af. Hij brengt de juiste bestrijdingsmiddelen mee en spoort alle broedplaatsen op. Je hoeft alleen maar op zijn scherpe oog en zijn ervaring te vertrouwen!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Motten bestrijden: wat kun je zelf doen?

Alle mottenbestrijding tips op een rijtje

Je kunt zelf ook alvast op zoek gaan naar broedplaatsen van motten in je huis of bedrijf. Controleer de inhoud van je kledingkasten en je keukenkasten op eitjes en mottenlarven. Heb je een bedrijf? Dan moet je alle goederen in je opslag controleren. Toon de mottenbestrijding daarna wat je hebt gevonden. Is hij nog niet aanwezig? Dan kun je al het volgende tegen motten doen:

  1. Was aangetast textiel op minstens 60 graden.
  2. Ook textiel dat niet aangetast lijkt, moet je voor de zekerheid wassen.
  3. Zuig volwassen motten op met de stofzuiger.
  4. Gooi aangetast voedsel onmiddellijk weg.
  5. Reinig je keukenkasten of kledingkasten grondig.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met de mot

Je trekt je kledingkast open en de schrik slaat je om het hart. In je kleding zie je grote gapende gaten en het krioelt er van de motten. Wie een keukenkastje opentrekt, kan ook voor een onaangename verrassing komen te staan. Meel, zaden of granen kunnen een onaangename collectie aan eitjes en mottenlarven bevatten. Maak kennis met de kleermotten of voorraadmotten! Hun larven teisteren zowel woningen als bedrijven met hun vraatzucht. Textiel raakt vervuild door eitjes, larven en spinsels. Wat niet aan flarden wordt gevreten, kan misschien nog gered worden door het op hoge temperatuur te wassen. Aangetast voedsel? Dat wordt direct oneetbaar. Zeker voor bedrijven is dit een financiële ramp: die moeten vaak grote partijen laten vernietigen. Herken jij dit? Dan is het tijd voor motjes bestrijden.. voor het te laat is!

2

2. De motten bestrijding komt eraan

Via Beestjes Kwijt krijg je rechtstreeks contact met een ongediertebestrijder die in jouw regio werkzaam is. Je maakt een afspraak en hij komt zo snel mogelijk naar je toe. Het werk begint bij een inspectie: waar zitten de motjes en hun larven? Als je al weet waar ze zitten, kun je het de motten bestrijder laten zien. Heb je motten aangetroffen maar weet je niet waar ze vandaan komen? Dan kan de bestrijder de bron voor je opsporen. In bedrijven betreft het vaak oude voedselpartijen. Misschien gaat het om een verpakking die al open lag. Ook textiel dat langdurig ergens ligt opgeslagen kan door motten getroffen worden. De ongediertebestrijder spoort alle bronnen op en bedenkt een manier om snel en efficiënt van de motten af te komen.

3

3. Motjes bestrijden: eind goed, al goed

Tijdens de motten bestrijding richt de ongediertebestrijder zich op de broedplaatsen en de schuilplaatsen van de motten. Aangetast voedsel wordt altijd weggegooid. Kleding dat te zeer is aangetast ook. De bestrijder behandelt dan allerlei naden en kieren in muren, plafonds of kasten. Of dit effectief is? Binnen twee tot drie dagen zijn alle motten dood. In sommige gevallen kan ook een feromoonval worden gebruikt. Deze lokt de mannelijke motten naar zich toe. De vrouwelijke motten blijven achter, maar zij kunnen zich niet meer voortplanten. De feromoonval wordt voornamelijk gebruikt om de aanwezigheid van motten aan te tonen, maar is dus ook te gebruiken om motjes te bestrijden.

4

4. Advies van de mottenbestrijder

Als de motten eenmaal verdwenen zijn, wordt het voorkomen van een nieuwe mottenplaag de volgende stap. De motten bestrijding adviseert je hier graag over. Zo kun je kleding die je voor langere tijd wilt opbergen eerst wassen en dan in luchtdichte dozen verpakken. Ook voedselproducten kun je beter luchtdicht bewaren. Tref je toch een aangetast product aan? Eet er niet van, maar gooi het direct weg. Met opvolging van deze tips is mottenlarven bestrijden niet meer nodig!

Kosten van mottenbestrijding

Motten bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Problemen met motten in huis of een bedrijfspand? De ongediertebestrijder komt dan eerst een inspectie uitvoeren. De vraag is dan of het om kleermotten of om voorraadmotten gaat? Of zijn het soms motten die werkelijk alles lusten? De kosten voor motten bestrijden worden vervolgens bepaald aan de hand van de volgende vragen:

  1. Hoe groot is de mottenplaag?
  2. Om welke mottensoort gaat het? Wat is er aangetast?
  3. Welke mottenbestrijding methode moet worden toegepast?
  4. Hoeveel tijd is er nodig om de mottenplaag op te lossen?
  5. Welke preventiemaatregelen zijn nodig na de bestrijding?

Zodra de ongediertebestrijder dit allemaal weet, schrijft hij een plan van aanpak voor je uit. Ga je akkoord met zijn behandeling en de daaraan gekoppelde prijs, dan gaat de bestrijder zo snel mogelijk aan de slag om de mottenplaag te bestrijden.

99% beveelt ons aan

Motten bestrijden in bedrijf

Stop de vraatzucht: red je producten

Motten leggen eitjes in goederen, zoals in zaden, granen en meelproducten. Weer andere soorten tasten textiel aan. In beide gevallen kun je als bedrijf rekenen op forse verliezen, zeker als je een mottenplaag te laat ontdekt. Vraag daarom zo snel mogelijk naar een professionele mottenbestrijding of voorkom dit soort problemen door periodieke inspecties aan te vragen. Onze ongediertebestrijder komt je graag ondersteunen!

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review

Tuur maes uit Gent

Ongediertebestrijder van descroes, maxim, heeft ons goed uit de brand geholpen. We hoorden 's nachts al een aantal dagen getippel neffen en boven onze...

Lees de hele review

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van motten

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met motten!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder