Kakkerlakken bestrijden

De eerste keer dat u oog in oog met een kakkerlak staat, schrikt u zich vast een hoedje. Maar wees gerust: deze angst is waarschijnlijk wederzijds. De kakkerlak beweegt zich immers bij voorkeur ongezien en door het donker. Het voordeel van deze onaangename ontmoeting is, dat u nu weet dat u met een kakkerlakkenprobleem kampt. Kakkerlakken bestrijden voorkomt ernstige gevolgen, omdat een kakkerlak een bron van ziektekiemen is. Het is zaak dat kakkerlakkenoverlast zo snel mogelijk wordt aangepakt.

 1. Kakkerlakken bestrijden: hoe kunt u een kakkerlak herkennen?
 2. Werkwijze professionele kakkerlakkenbestrijding
 3. Kosten kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden

Zijn kakkerlakken gevaarlijk voor de gezondheid?

De ernstige ziektes die kakkerlakken bij zich kunnen hebben zijn bijvoorbeeld salmonella en tyfus. Tevens kunnen ze zorgen voor diarree, een maag- of darmontsteking en buikgriep. Daar houdt het bovendien nog niet bij op! Nee, hun uitwerpselen kunnen astma en eczeem teweegbrengen. Dit zijn ingrijpende en langdurige ziektes.

Voornamelijk voor mensen met een lagere weerstand zoals ouderen, kinderen en zieken liggen deze gevaren op de loer. Maar iedereen heeft natuurlijk een hekel aan deze plaagdieren. De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt gaan daarom regelmatig op pad om kakkerlakken te bestrijden. Ze bezoeken zowel huizen als bedrijven, omdat kakkerlakken zich ook graag in professionele keukens verschansen.

Hoe kunt u kakkerlakken voorkomen?

U kunt uiteraard pas iemand inschakelen voor kakkerlakken bestrijding, als u daadwerkelijk een probleem heeft gesignaleerd. Het is erg belangrijk dat u er tijdig bij bent. Eén kakkerlak kan namelijk de voorbode van een kakkerlakkenplaag zijn. Voor u het weet stinkt het hele huis of bedrijf naar kakkerlakken door de vieze geur, die ze verspreiden. Niemand zal meer bij u binnen durven te stappen.

Gelukkig weten wij dat er diverse maatregelen zijn, waarmee problemen met kakkerlakken voorkomen kunnen worden. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

 • Zorg voor een schone woning en houd ruimtes waar eten ligt of genuttigd wordt extra goed bij.
 • Voorkom gaten en kieren in leidingen, want kakkerlakken glippen overal tussendoor.
 • Ventileer het huis regelmatig zodat kakkerlakken geen vochtige plekjes kunnen vinden.
 • Zet de temperatuur in huis laag en voorkom zo dat kakkerlakken in uw huis warmte vinden.
 • Controleer zo nu en dan de meest voorkomende schuilplaatsen van kakkerlakken zoals stopcontacten en warmwaterleidingen. 

Hoe kunt u een kakkerlak herkennen?

Heeft u bovenstaande tips te laat gelezen en bent u nu toch bang voor kakkerlakken in huis of in uw bedrijfspand? Dan is het allereerst van belang om vast te stellen of deze angst gegrond is. U kunt een kakkerlak herkennen aan zijn vrij excentrieke uiterlijk.

Doorgaans is de kakkerlak plat en één of twee centimeter groot. Maar schrik niet: er zijn kakkerlakken die wel acht centimeter groot worden. Deze enorme, gepantserde monsters zijn ooit overgekomen uit verre tropische oorden en hebben nu onder meer in professionele keukens hun toevlucht gezocht. Ook in België, ja.

Hoe kunt u kakkerlakken bestrijden?

En? Was uw vrees terecht en heeft u inderdaad een kakkerlak in huis of misschien wel in de keuken van uw horecagelegenheid? Dan wordt het tijd om deze brutale kakkerlak te bestrijden. Onze ongediertebestrijders kunnen u daar bij helpen. Veel mensen willen in eerste instantie de kakkerlakken zelf bestrijden. Het probleem hierbij is dat de diertjes uiterst goed zijn in verstoppertje. Hierdoor kunt u ze zelf nauwelijks bereiken en als dit wel het geval is, dan is het nog maar de vraag of ze niet resistent zijn voor het bestrijdingsmiddel.

Professionele ongediertebestrijding is dus een verstandige keuze. Onze bestrijders werken uiterst efficiënt en kunnen vast en zeker uw kakkerlakken bestrijden. Zo krijgt u uw welverdiende nachtrust ook weer terug!

Kakkerlakken bestrijden: hoe gaat uw bestrijder te werk?

Zodra u contact opneemt, zal de ongediertebestrijder uit uw regio u een aantal vragen willen stellen. Vervolgens kan een afspraak voor inspectie worden gemaakt. De bestrijder zal sowieso in de keuken willen kijken, omdat kakkerlakken dol zijn op warme en vochtige plekken. Verder worden ze aangetrokken door voedselresten en vet dat overblijft van het koken.

Na de inspectie zal de bestrijder u informeren over een behandelingsplan en de bijbehorende kosten. Meestal worden insecticiden of gel ingezet om kakkerlakken te bestrijden. Tijdens de bestrijding moet u minimaal twee uur uit de woning blijven.

Na de behandeling is het belangrijk om op de hygiëne te blijven letten, anders is de kans groot dat de kakkerlakken weer terugkomen. Let op voldoende ventilatie, controleer mogelijke schuilplaatsen en vermijd langdurige verwarming van ruimtes.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken. Alleen al het woord klinkt vies. Als deze beestjes zich eenmaal ergens gevestigd hebben, dan zitten ze vrijwel in of achter alles wat u kunt beetpakken: koelkasten, kastjes, afzuigkappen, voorraden, modems... Gekker kan het bijna niet of u moet last hebben van bedwantsen, maar dat even terzijde. U wilt de kakkerlakken gewoon zo snel mogelijk kwijt!

 1. Contact opnemen voor kakkerlakkenbestrijding
 2. Afspraak maken voor kakkerlakkenbestrijding
 3. Voorbereiding op kakkerlakkenbestrijding
 4. Inspectie voor kakkerlakkenbestrijding
 5. Plan van aanpak kakkerlakkenbestrijding
 6. Uitvoering van kakkerlakkenbestrijding
 7. Nazorg bij kakkerlakkenbestrijding
 8. Hulp nodig bij kakkerlakken bestrijden? Bel ons meteen!

Contact opnemen voor kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken kunnen elk seizoen in zowel woningen als bedrijfspanden opduiken. Meestal is gebrek aan hygiëne de hoofdoorzaak. In andere gevallen zijn de kakkerlakken met iemand meegereisd tijdens een vakantie of zakenreis. In weer andere situaties verstoppen ze zich in buitenlandse goederen en smokkelen ze zichzelf het land in.

Het is jammer dat kakkerlakken meestal pas opgemerkt worden als ze zich al flink in een pand hebben verspreid... maar geen nood! De ongedierte-experts bij Beestjes Kwijt weten wel raad. Een telefoontje of mailtje van u is alles wat er nodig is om definitief met uw kakkerlakkenplaag af te rekenen.

Afspraak maken voor kakkerlakkenbestrijding

Het scheelt dat kakkerlakken niet kunnen bijten of steken. Ze kunnen u dus niets aandoen. Helaas ontlasten ze zich overal: de uitwerpselen zien eruit als kleine, zwarte stippen. Een ander nadeel is dat kakkerlakken voedsel kunnen bevuilen. Ze dragen bacteriën en mijten met zich mee en kunnen smetstoffen van ziekten van de ene plek naar de andere overbrengen. Onze kakkerlakkenbestrijder opent graag zijn agenda voor u om een afspraak te maken. Hij zal u dan bezoeken voor een inspectie.

Voorbereiding op kakkerlakkenbestrijding

Wat kunt u al doen voor de ongediertebestrijder langskomt? Een schoon huis is in ieder geval nooit weg. Uiteraard voorkomt u om te beginnen zo al een kakkerlakkenplaag, maar helaas… ze zitten er al. Toch is poetsen geen overbodige actie. Als de bestrijder bijvoorbeeld insecticide gebruikt, kunt u vooraf al beter wat schoonmaken, anders poetst u straks ook de insecticide weg na bestrijding. Gebruikt de kakkerlakkenbestrijder gel? Dan maakt de staat van uw huis wat minder uit. U kunt dan later nog gaan schoonmaken. Verder is het belangrijk dat u de te behandelen plaatsen goed bereikbaar houdt voor de kakkerlakkenbestrijder. Dit kan betekenen dat u wat spullen opzij zal moeten schuiven.

Inspectie voor kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken zitten graag in keukens, want ze zijn dol op warme, dan wel vochtige plekken. Ze worden aangetrokken door voedselresten en door het vet dat van het koken overblijft. Ze verstoppen zich onder of achter keukenkastjes, in of achter waterkokers, ovens, magnetrons, koelkasten en afzuigkappen. Populair bij kakkerlakken zijn ook plekken waar verwarmingsapparatuur of verwarmingsbuizen zijn. Tijdens de inspectie zal de bestrijder dan ook zeker rekening houden met al deze mogelijke schuilplaatsen.

Plan van aanpak kakkerlakkenbestrijding

Na inspectie zal de ongediertebestrijder een plan van aanpak voorstellen om de kakkerlakken te bestrijden. Als u akkoord gaat met zijn voorstel, gaat hij zo snel mogelijk aan de slag om dit ongedierte aan te pakken.

Uitvoering van kakkerlakkenbestrijding

De ongediertebestrijder kan de kakkerlakken in uw woning of bedrijfspand op verschillende manieren bestrijden:

 1. Door gebruik van insecticide.
 2. Door gebruik van gel.
 3. Door gebruik van een detectieval voor kakkerlakken.

Bij gebruik van insecticide zal u twee uur lang uit uw woning of bedrijfspand moeten blijven. Het voordeel van deze methode is dat de kakkerlakken vrijwel direct zullen sterven. Let wel: hiermee worden vooral naden, kieren en allerlei kale oppervlakken in het pand behandeld. Voorwerpen waarin kakkerlakken verblijven worden nooit bespoten. Deze voorwerpen zult u zelf moeten reinigen.

Bij gebruik van gel duurt het langer voor het ongedierte dood is. Gel is giftig lokaas. De werking is afhankelijk van hoeveel gel de kakkerlakken eten. Als de kakkerlakken al hebben gegeten, duurt wel even voor ze weer honger krijgen en van de gel gaan proeven.

De detectieval voor kakkerlakken werkt als een soort monitor om te bepalen hoe groot een plaag is. Deze val wordt in verschillende hoeken geplaatst. Na een paar dagen kan men zien hoeveel kakkerlakken deze val heeft aangetrokken.

Nazorg bij kakkerlakkenbestrijding

Een schone woning of bedrijfspand is erg belangrijk als u wilt voorkomen dat er kakkerlakken opdagen. Zeker als u een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met verwerking en/of productie van levensmiddelen kan de aanwezigheid van kakkerlakken rampzalige gevolgen hebben. We geven u hierbij een paar tips:

 • Ruim na het eten of koken uw voedselresten goed op.
 • Zorg ervoor dat er geen restjes vet achterblijven op (keuken-)oppervlakken.
 • Probeer zo veel mogelijk naden en kieren te dichten.
 • Dek al uw voorraden goed af houd ook de opslag zo schoon mogelijk.

Een inspectie na de bestrijding is niet noodzakelijk. Het kan wel voorkomen dat er een nabehandeling nodig is. Voor een nabehandeling kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. De bestrijder zal u ook graag van adviezen voorzien die in de preventie kunnen helpen.

Hulp nodig bij kakkerlakken bestrijden? Bel ons meteen!

Kakkerlakken kunnen zich snel verspreiden. De moeders dragen eipakketjes bij zich waar later zeker twintig nieuwe kakkerlakken uit kunnen voortkomen. Heeft u al één of meerdere kakkerlakken gezien? Wacht dan niet tot het probleem te groot wordt, maar neem direct contact met ons op. U kunt op elk moment van de dag bellen of mailen! Onze ongediertebestrijder staat al gereed met zijn spullen.

Kosten kakkerlakken bestrijden

Niets is zo smerig als krioelende kakkerlakken over de keukenvloer. Deze beestjes zien er niet alleen onhygiënisch uit, ze zijn ook echt ontzettend vies. Ze komen op plaatsen waar een mens vaak niet zo snel komt en nemen allerlei viezigheid mee in de vorm van bacteriën en virussen. Ziektekiemen met Tuberculose, Hepatitis of Salmonella reizen graag met de kakkerlak mee op zoek naar een fijne bestemming. Bah!

Wat zijn de kosten van kakkerlakkenbestrijding?

Wanneer uw huis of bedrijfspand geteisterd wordt door een kakkerlakkenplaag, denkt u misschien dat u koste wat het kost de kakkerlakken wilt bestrijden. Desalniettemin kunnen wij ervoor zorgen dat deze kosten binnen de perken blijft. Voordat onze bestrijders tot bestrijden overgaan wordt er altijd een analyse gemaakt van de situatie en hoe het kakkerlakkenprobleem het beste opgelost kan worden. Door deze gestructureerde aanpak zorgen wij dat de prijs voor kakkerlakkenbestrijding juist berekend wordt en er nooit meer gevraagd wordt dan nodig is.

Hoe wordt een kakkerlakkenplaag aangepakt?

Een grote kakkerlakkenplaag bestrijden met de bestrijdingsmiddelen uit winkels zoals bouw- en tuincentra, is onmogelijk. Dit komt doordat kakkerlakken steeds weerbaarder worden voor invloeden van buitenaf en dus ook resistentie opbouwen tegen bestrijdingsmiddelen. Onze ongediertebestrijders maken gebruik van de nieuwste en betrouwbaarste bestrijdingsmiddelen in de strijd tegen kakkerlakken. Kakkerlakken hebben nog niet de mogelijkheid gehad om resistentie op te bouwen tegen deze middelen, waardoor bestrijding mogelijk is.

Wat zijn de kosten voor het bestrijden van kakkerlakken?

Wanneer één van onze ongediertebestrijders bij u op bezoek komt, zal hij uitvoerig met u bespreken wat hij van plan is. Ook zal gekeken worden of preventiemaatregelen nodig zijn om een kakkerlakkenprobleem in het vervolg te voorkomen. Ze kunnen u hier natuurlijk ook advies over geven. Onze ongediertebestrijders hebben dagelijks te maken met kakkerlakken en zorgen er graag voor dat u uit deze nachtmerrie vol kakkerlakken ontwaakt!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!