Spinnen bestrijden

Tips, werkwijze en kosten spinnenbestrijding

Spinnen bestrijden met insecticide mag niet van de wet, dus wat moet je dan tegen spinnen beginnen? Je trekt voortdurend spinrag uit je haren en je kleding en voor iedere spin die je met veel angst weghaalt, zie je er tien retour komen. Maak het jezelf makkelijk en ga voor professionele spinnenbestrijding! De werkwijze en de kosten van spinnen bestrijden vind je hier beschreven. Ga je liever voor een dappere doe-het-zelf spinnen bestrijding? Dan vind je hier ook nuttige tips.

Snel weer vrij van spinnen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Spinnen bestrijden: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw lokale spinnenbestrijding

Een spinnenplaag aanpakken zonder professionele spinnenbestrijding? Daar pas je voor. Die nare beestjes zitten namelijk overal en je bent er misschien ook doodsbang voor. Als je een ongediertebestrijder inschakelt, verwijdert hij alle spinnen met veilige middelen en neemt hij maatregelen om spinnen in je huis, tuin of bedrijf in de toekomst te voorkomen. Je hoeft geen spin aan te raken: alles wordt voor je geregeld!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Spinnen bestrijding: wat kun je zelf doen?

Alle spinnen bestrijding tips op een rijtje

Voordat de ongediertebestrijder komt, zou je nog even kunnen nagaan waar de spinnen precies zitten. Je kunt dit dan laten zien aan de spinnenbestrijding. Het is mogelijk dat je vooraf wat spullen zult moeten opruimen, zodat de spinnenbestrijder de te behandelen plekken makkelijker kan bereiken. Ben je niet bang voor spinnen en wil je zelf iets tegen ze ondernemen? Dan hebben we hier wat spinnen bestrijding tips voor je.

  1. Zuig spinnen op met een stofzuiger.
  2. Gebruik een spinnenvanger.
  3. Spinnen komen af op vocht. Verwijder stilstaand water en/of ventileer.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

1. De strijd met de spin

Spinnen lijken wel uit een horrorfilm te komen met hun dikke lijf en hun lange sprietige pootjes. Sommige mensen beleven dan ook heel angstige momenten als ze spinnen door hun woning of door hun bedrijf zien kruipen. Helaas zijn spinnen inderdaad zo klein dat ze door allerlei naadjes en kiertjes naar binnen kunnen glippen. Dit doen ze vooral in de herfst, wanneer ze op zoek gaan naar een partner of als ze een onderkomen nodig hebben voor de winter. Vooral gebouwen die aan het water gelegen zijn worden door spinnenplagen getroffen, want spinnen zijn dol op vochtige omgevingen. Ze spinnen hun webben op onhandige plekken: je loopt door je tuin of door je woning en je raakt ineens verstrikt in een web. Het rag hangt in je haren en in je kleren en de spin kruipt vrolijk verder over je gezicht. Spinnen zijn dus hinderlijk en hun webben wekt jouw woning of bedrijfspand een onverzorgde indruk. Het zuur in hun uitwerpselen kan bovendien materialen beschadigen, zoals kozijnen of schilderijen. Krijg je de spinnen zelf niet weg? Netjes vragen heeft geen zin bij deze beestjes: je hebt gewoon een ervaren spinnenbestrijding nodig!

2

2. De spinnenbestrijder komt eraan

Gelukkig zit je bij Beestjes Kwijt aan het juiste adres. Via ons kom je rechtstreeks in contact met een spinnenbestrijder uit je eigen regio. Je maakt een afspraak met hem per telefoon of per mail. Hij komt dan zo snel mogelijk langs voor een inspectie. Waar zitten de spinnen precies? Hoe groot is de overlast door spinnen? De bestrijder bestudeert het probleem, bedenkt een plan van aanpak voor het spinnen bestrijden en gaat na jouw akkoord zo snel mogelijk aan de slag met spinnen bestrijding.

3

3. Spinnen bestrijden: eind goed, al goed

Spinnen bestrijden met insecticide is niet toegestaan. Dit komt omdat het geen insecten zijn. Insecten hebben namelijk altijd zes poten. Spinnen hebben er acht. De ongediertebestrijder mag wel biologische middelen inzetten, zoals een spinnenwerende vloeistof. Eerst veegt hij de te behandelen oppervlakken schoon. Dan spuit de bestrijder het middel op een oppervlak. Probeert de spin hierna een web te weven op die plek? Door het goedje zal het spinrag niet kunnen hechten. De spin geeft het op en trekt verder. Naast deze methode kan de spinnenbestrijding ook andere wering tegen spinnen aanbrengen. Hij dicht dan zo veel mogelijk naden en kieren zodat de spinnen niet meer zo makkelijk in het gebouw kunnen kruipen. Maar hoe zit het met spinnen in de tuin? Ook hier kan het spinnenwerende middel worden gebruikt, bijvoorbeeld op de buitengevels of in en rond schuren en tuinhuisjes. Het middel mag niet op planten worden aangebracht. Eventuele webben tussen planten, bomen of struiken zullen met de hand moeten worden verwijderd.

4

4. Advies van de spin bestrijder

Je bent van de spinnen af! Tenminste, voorlopig. Want wie aan het water woont, ontkomt door het vochtgehalte vaak niet aan een volgende plaag. En dan begint de bestrijding van spinnen opnieuw. Gelukkig kan de spinnen bestrijder je wel van genoeg adviezen voorzien om plagen te beperken. Dit advies kan per situatie verschillen, afhankelijk van waar je precies woont of werkt. Wat trekt spinnen sneller aan en wat kun je daaraan doen? Fel licht trekt bijvoorbeeld zowel insecten als spinnen aan. Voor je tuinlampen zou je dus minder fel licht moeten gebruiken. Vaker stofzuigen kan ook helpen, maar als je spinnen opzuigt, moet je de zak wel meteen weggooien.

Kosten van spinnenbestrijding

Spinnen bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

De spin bestrijder zal de ernst van de spinnenplaag eerst onderzoeken. Hoe is de plaag ontstaan? Vochtproblemen, zoals lekkages, kunnen een oorzaak zijn: deze zullen dan eerst opgelost moeten worden. De kosten van een spinnenbestrijding worden dan bepaald aan de hand van de volgende punten:

  1. De ernst van de spinnenplaag
  2. De benodigde tijd voor inspectie en aanbreng van wering
  3. Materialen voor inspectie en wering
  4. Het aantal behandelingen

Let op: met ‘bestrijding’ bedoelen wij nog steeds het aanbrengen van wering tegen spinnen. Houd er ook rekening mee dat het bestrijden van de spinnenplaag wat tijd in beslag kan nemen, zeker als er ook veel spinnen in de tuin zitten. Jouw ongediertebestrijder zal je hoe dan ook eerst een plan van aanpak aanbieden waarin de kosten en de werkzaamheden duidelijk omschreven staan.

99% beveelt ons aan

Spinnen bestrijden in bedrijf

Maak je bedrijf weer schoon en toegankelijk

Vooral bedrijven die aan het water gelegen zijn, kunnen veel last hebben van spinnen. Zo weven deze beestjes veel webben in werkruimtes en magazijnen, waardoor deze ruimtes nagenoeg onbegaanbaar worden voor zowel klanten als personeel. Wil je de spinnen op

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review

Dominique uit Brugge

Atop kwam langs en na inspectie kreeg ik goed uitleg omtrent mijn probleem; mogelijkheden van diverse aanpakken en de kosten. In goed overleg kwamen...

Lees de hele review

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van spinnen

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met spinnen!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder