Vlooien bestrijden

Ze zijn piepklein, maar kunnen enorm grote problemen veroorzaken: vlooien! Veel honden- en kattenliefhebbers krijgen al de kriebels wanneer zij enkel denken aan een vlooienplaag.

Vlooien zijn parasieten, die bijten en daarmee flinke jeuk kunnen veroorzaken. Ze bevinden zich veelal in huizen waar huisdieren wonen of hebben gewoond. Ze verstoppen zich namelijk het liefst in een dikke vacht. Dit kan een vacht zijn van een hond of kat, maar natuurlijk ook die van andere dieren zoals konijnen en muizen. Vlooien willen zich zelfs nog wel eens in het warme en zachte vachtje van vee verstoppen. Hierdoor kunnen veehouderijen ook last hebben van een vlooienplaag.

Vlooien bestrijden

Hoe kunt u vlooien in huis of op uw bedrijf ontdekken?

Er zijn talloze soorten vlooien, maar de meest voorkomende soort in België is de kattenvlo. Hoewel de naam het niet direct doet vermoeden, kan deze vlo ook honden, andere harige dieren en mensen bijten. Hij is roestbruin van kleur en slechts een paar millimeter groot. Door dit laatste is het moeilijk om een vlo met het blote oog te zien en een vlooienplaag op tijd te weren.

Maar wees gerust! De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt weten hoe ze een vlooienplaag in uw huis kunnen herkennen. We hebben de signalen voor u op een rij gezet:

  • Uw dieren zijn overmatig aan het krabben.
  • U wordt in uw bedrijf of huis continu door vlooien gebeten. 
  • U ziet kleine zwarte stipjes op het kussen van uw huisdier, dit zijn uitwerpselen.
  • U heeft zelf last van rode, jeukende bultjes op de huid.
  • U ziet in de vacht van uw dieren kleine donkere diertjes bewegen.

Hoe kunt u in uw huis of bedrijf vlooien voorkomen?

Komt één van de voorgaande symptomen u bekend voor? Dan kampt u waarschijnlijk met een vlooienplaag. Helaas is voorkomen nu te laat, maar wij geven u graag wat tips om dit probleem in het vervolg te voorkomen:

  • Zorg dat uw dieren altijd op tijd worden ontvlooit of zorg voor een vlooienband.
  • Stofzuig uw meubilair regelmatig zodat eitjes van vlooien verdwijnen.
  • Gooi het kussen van uw dieren zo nu en dan in de wasmachine en draai deze op 60 graden.
  • Kam uw huisdier of andere dier eens in de paar weken met een vlooienkam.

Hoe kunt u vlooien bestrijden?

Als u al vlooien in huis heeft of ze zich in de vacht van uw vee hebben verscholen, heeft u nu niets meer aan deze tips. Een vrouwelijke vlo kan maar liefst 40 eitjes per dag leggen en zodra een vlo volwassen is, springt hij direct op een mens of dier. Springkracht heeft dit kleine ongedierte genoeg: vlooien springen moeiteloos één meter ver. Een vlooienplaag kan zich dus razendsnel uitbreiden.

Professionele vlooienbestrijding in uw huis of bedrijf

Het vlooien bestrijden moet op grondige wijze gebeuren. Naast de volwassen vlooien moeten immers ook de eitjes van vlooien worden bestreden. Gelukkig kunnen onze ongediertebestrijders u daar bij helpen. In overleg met u gaan zij over tot efficiënte vlooienbestrijding. Daar zal uw kat, hond of andere harige dier u ongetwijfeld ook dankbaar voor zijn.

Vlooien bestrijden: wat kunt u verwachten van een bestrijder?

Zodra u ons belt, zal uw regionale ongediertebestrijder u een aantal vragen stellen om te achterhalen hoe groot het probleem is en waar de vlooien vandaan komen. Vervolgens kan een afspraak voor een inspectie worden gemaakt. De bestrijder zal dan willen weten in welke ruimtes u overlast ervaart. Om daarachter te komen, gebruikt hij een simpele truc: door hard op de vloer te slaan of te stampen, springen vlooien op. Het geoefende oog van de bestrijder kan ze dan direct waarnemen.

Als de ongediertebestrijder het vlooienprobleem goed in kaart heeft gebracht, geeft hij u een plan van aanpak inclusief prijsvoorstel. Bij akkoord zal hij starten met de vlooienbestrijding, waarbij hij nauwkeurig elke besmette ruimte zal behandelen met een insecticide. Tijdens en na de bestrijding kunt u minimaal twee uur niet in uw huis aanwezig zijn.

Meestal is één vlooienbehandeling voldoende. De insecticide werkt namelijk vier tot zes weken, maar is na gebruik niet schadelijk meer voor mens en dier. Blijf in ieder geval eventuele huisdieren controleren en stofzuig regelmatig de meubels. Uw ongediertebestrijder geeft u graag advies!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!