Houtworm bestrijden

Heuse veelvraten, dat zijn houtwormen! Deze larven van torren en kevers, knagen zich een weg door houten constructies heen en kunnen daarmee erg veel schade aanbrengen.

Houtwormen kunnen het hout in huizen en bedrijfspanden zelfs zodanig aantasten, dat een gebouw instort vanwege de verzwakte draagconstructie. Kortom, de gulzige inborst van de houtworm is levensgevaarlijk! Door het houtworm bestrijden voortkomt u dat uw familieleden of werknemers onnodig in gevaar worden gebracht.

Hoe kunt u een houtwormplaag ontdekken?

Houtwormen zijn dus de nakomelingen van een aantal torren- en keversoorten, die hout beschadigen. In België zijn de meeste houtwormen afkomstig van boktorren en klopkevers. Zij erven de eetlust van hun ouders en willen maar wat graag hout naar binnen werken. Ze doen zich net zo lief aan een feestmaal tegoed op uw kantoor als bij uw thuis. Een groot aantal houten bureaus is voor houtworm een traktatie net zoals een enorme houten eettafel. 

Gelukkig zijn houtwormen redelijk goed te ontdekken! Wanneer u uw houten constructies regelmatig controleert en de volgende zaken u opvallen, heeft u waarschijnlijk houtworm in huis of in uw bedrijfspand:

  • Er zitten kleine gaatjes in houtwerk, dit zijn de uitvliegopeningen van de houtworm.
  • Er liggen hoopjes zaagsel onder het houtwerk, afkomstig uit de uitvliegopeningen.
  • Er komen zo nu en dan witte wormen tevoorschijn rondom het houtwerk.
  • Er komen veel volwassen kevers of torren voor, voornamelijk in de buurt van het houtwerk.

Hoe kunt u houtworm voorkomen?

Als u uw houtwerk controleert en tot de conclusie komt dat er geen houtwormen zijn, komt u met de schrik vrij. Wellicht vraagt u zich inmiddels wel af wat u kunt doen om houtworm te voorkomen. De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt hebben daar verschillende tips voor.

Allereerst kunt u nieuw hout, bijvoorbeeld takken uit het bos, goed controleren op tekenen van houtworm. Ten tweede kunt u hout het best preventief behandelen met bijvoorbeeld beits. Dit valt niet in goede aarde bij de houtworm. En tot slot kan deze ongediertesoort geen extreem hoge temperaturen verdragen. Wanneer hun houten schuilplaats 55 graden of warmer wordt, gaan ze dood.

Wat houdt houtwormbestrijding in?

Wanneer u houtworm in huis of in uw bedrijfspand heeft geconstateerd en dus te laat bent met het voorkomen van het probleem, kunt u professionele houtwormbestrijding inschakelen. Bij het houtworm bestrijden heeft u wel een lange adem nodig. Een houtwormplaag kan maar liefst een jaar lang aanwezig blijven!

Bij houtwormbestrijding wordt er vloeistof in de houtwormgaten gespoten. Deze vloeistof is erg giftig en heeft langdurig effect. Het doodt zelfs eitjes, die pas veel later uitkomen! Onze bestrijders gaan dus grondig te werk en krijgen de plaag bovendien vaak snel onder controle. Efficiënt werken noemen wij dat.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!