Motmuggen bestrijden

Tips, werkwijze en kosten motmuggenbestrijding

Motmuggen bestrijden is altijd noodzakelijk, want deze insecten komen uit het riool en worden sterk aangetrokken door vocht en rottend voedsel. Van daaruit kunnen ze allerlei bacteriën verspreiden door je woning of bedrijfspand. Motmuggen komen helaas altijd met velen, dus je ontkomt niet aan professionele motmuggenbestrijding. Laat geen enkele motmug meer toe en neem via Beestjes Kwijt direct contact op met een motmuggenbestrijder uit je eigen regio! Hier lees je alvast alles over de werkwijze en de kosten en je krijgt een aantal handige tips!

Snel weer vrij van motmuggen?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende bestrijders
Actief in Nederlandstalig België
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid

Motmuggen bestrijding: zelf doen of laten doen?

Meer resultaat met jouw ongediertebestrijder

Motmuggen kruipen meestal rond, want ze kunnen slecht vliegen. Al het andere wat langs je voorbijscheert, is waarschijnlijk ander ongedierte. Twijfel je of je motmuggen hebt of heb je al problemen met motmuggen in huis? Bel of mail Beestjes Kwijt voor een motmuggen bestrijding. Je kunt dan meteen een afspraak maken met een ongediertebestrijder uit je eigen regio. Zijn hulp is nodig, want je zult nooit alle broedplaatsen zelf kunnen aanpakken. Wacht niet tot de plaag vanzelf voorbij gaat, want dat gaat niet gebeuren. Telefoon al in de hand? Goed bezig!

Ontmoet het team

Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van ongedierte te maken

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Vul je gegevens in en blijf up-to-date!

Motmug bestrijden: wat kun je zelf doen?

Alle motmuggen bestrijding tips op een rijtje

Heb je hulp ingeschakeld om de motmuggen te bestrijden? Dan kan het zijn dat je eerst wat zaken moet voorbereiden voordat de ongediertebestrijder daadwerkelijk aanbelt. Is de motmuggenplaag het gevolg van een probleem met je riolering? Dan zul je ook een expert moeten inschakelen om dat probleem op te lossen. Intussen kun je ook zelf iets tegen de motmuggen doen, mocht je je vervelen…

  1. Pak een stofzuiger en zuig zoveel mogelijk motmuggen op. Vergeet de stofzuigerzak hierna niet weg te gooien.
  2. Ligt er stilstaand water in of rondom je woning of bedrijfspand? Hier kunnen eitjes van motmuggen in zitten. Schep of giet dit water zo snel mogelijk weg!
  3. Ligt er organisch afval in of rondom je woning of bedrijfspand? Verwijder dit zo snel mogelijk, anders wordt de motmuggenplaag nog groter.

Onze werkwijze

Zo gaan wij te werk

1

De strijd aangaan met de motmug

Motmuggen zijn zeer kleine mugjes die in het riool leven. Ze hebben behaarde vleugeltjes en kunnen niet goed vliegen. Je herkent ze vooral aan de korte springerige vluchtjes die ze maken. Overdag rusten de motmuggen uit op de muren: je ziet ze dan massaal in je keuken of badkamer zitten. In deze ruimtes vinden ze namelijk genoeg warmte en vocht. Hoe komen de motmuggen eigenlijk in je woning of bedrijfspand? Een rioolprobleem is meestal de oorzaak. Bij een lekkage of verstopping hoopt het vuil zich vaak op of het lekt uit de rioolbuis. De motmuggen komen op dit vuil af en leggen er een broedplaats in aan. De warmte in de resten doet de eitjes uitkomen en de larven doen zich tegoed aan het rottende organische materiaal. Bestrijding van motmuggen kan dan niet uitblijven, omdat er steeds meer vliegjes bijkomen!

2

Motmuggen bestrijden: de expert komt eraan

Via Beestjes Kwijt kun je per telefoon of per mail rechtstreeks in contact komen met een ongediertebestrijder uit jouw regio. Deze zal je wat vragen stellen om na te gaan hoe groot de overlast is die door de motmuggen wordt veroorzaakt. Een motmuggenplaag bestrijden kan als er ook eerst een inspectie door de bestrijder wordt uitgevoerd. Hij onderzoekt dan hoe ernstig de plaag is en waar de broedplaatsen precies liggen. Hierna schrijft hij een plan van aanpak: hierin staat wat er moet gebeuren om je ongedierteprobleem op te lossen. Je krijgt dan ook meteen meer informatie over de kosten. Stem je in met plan van de bestrijder? Dan zal hij zo snel mogelijk met de werkzaamheden beginnen. Het kan zijn dat je dan een nieuwe afspraak met hem moet maken.

3

Motmuggen bestrijden: eind goed, al goed

Wat als de motmuggenplaag veroorzaakt wordt door een rioolprobleem, zoals een lekkage in de kruipruimte? Dan zal dit probleem eerst door een riooldeskundige opgelost moeten worden. Lukt hem dit niet, bijvoorbeeld omdat er te veel motmuggen in de kruipruimte zitten? Dan zal de ongediertebestrijder toch eerst moeten komen. Voor de bestrijding van motmuggen gebruikt hij insecticide. Dit vernevelt hij in de kruipruimte om zowel motmuggen als broedplaatsen te bestrijden. Moeten er ook kamers behandeld worden? Dan zul je je woning of bedrijfspand een paar uurtjes moeten verlaten. Hierna moeten de behandelde ruimtes goed geventileerd worden. Komen de motmuggen vooral buiten voor? Dan richt de bestrijder zich op het opsporen en verwijderen van stilstaand water. Insecticide wordt buiten niet gebruikt, want dat is verboden. Als alles lukt, zijn de motmuggen binnen enkele dagen verdwenen.

4

Advies van de motmuggen bestrijder

De ongediertebestrijder zal je na het bestrijden van de motmuggen extra adviezen geven om een volgende plaag te voorkomen. Wil je alvast een paar tips? Los rioolproblemen dan zo snel mogelijk op als die zich (weer) voordoen. Houd ook je tuin, woning of bedrijfspand zo schoon mogelijk. Rottend organisch afval mag namelijk nooit te lang blijven liggen. Controleer de kruipruimte minstens één keer per jaar en voorkom stilstaand water in en rond je pand. Heb je een vijver? Breng deze dan in beweging door er een fonteintje in te plaatsen. De motmuggen zullen er dan geen broedplaatsen in kunnen aanleggen. Krijg je, ondanks deze maatregelen, toch weer te maken met motmuggen? Neem dan opnieuw contact op met jouw lokale bestrijder. Hij helpt je graag weer!

Kosten van motmuggenbestrijding

Motmuggen bestrijden: de juiste oplossing voor de juiste prijs

Aan een professionele oplossing voor het bestrijden van motmuggen zijn kosten verbonden. Hoe die kosten worden opgebouwd, zul je ongetwijfeld van jouw lokale ongediertebestrijder horen. In vrijwel alle gevallen wordt met de volgende punten rekening gehouden als de prijs wordt bepaald:

  1. De omvang van de motmuggenplaag
  2. De bestrijdingsmethode
  3. De gekozen middelen
  4. Het aantal uren voor inspectie, bestrijding en/of aanbrengen van wering
  5. Het aantal behandelingen

Houd er rekening mee dat er ook nog kosten kunnen bijkomen voor het oplossen van eventuele rioolproblemen. Die kosten bespreek je met de desbetreffende riooldeskundige. Wil je meer weten over de kostenopbouw voor wat betreft het bestrijden van motmuggen? Neem dan vandaag nog contact op met jouw lokale ongediertebestrijder. Je kunt bellen of mailen: wat je maar wenst!

99% beveelt ons aan

Motmuggen bestrijden in bedrijf

Voorkom besmetting en vervuiling door motmuggen

Motmuggen komen altijd in groten getale voor. Als ze in een productieruimte verblijven kun je gehinderd worden in je werk. Daarnaast wordt het erg lastig om je (vers bereide) producten tegen schimmels of bacteriën te beschermen. Kies in dit geval zo snel mogelijk voor een veilige en professionele oplossing! Onze ongediertebestrijder adviseert je graag en hij kan snel bij je zijn om de motmuggenplaag te bestrijden.

Dit zeggen onze klanten

99% beveelt ons aan

Dominique uit Brugge

Atop kwam langs en na inspectie kreeg ik goed uitleg omtrent mijn probleem; mogelijkheden van diverse aanpakken en de kosten. In goed overleg kwamen...

Lees de hele review

Hilde uit Antwerpen

Hinder van wespen op zolder. Er zat een vrij groot nest en mijn kinderen hadden er schrik van. Gebeld met de bestrijder en hij was efkes verhinderd, m...

Lees de hele review

Janine uit Houthulst

We hadden al enige tijd last van mieren in onze keuken. Zelf konden wij hier niks aan doen, daarom hebben wij een bestrijder ingehuurd. Hij kon snel l...

Lees de hele review
Professional illustratie

Offerte en afspraak regelen

Privacy

Je geeft ons toestemming om de door jou ingevulde velden op te slaan, zodat de lokale vakman contact met je op kan nemen. Wij respecteren jouw privacy en zullen deze gegevens nooit met anderen delen.

Deze mensen hadden ook last van motmuggen

Je bent de eerste die wij kunnen helpen met motmuggen!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder