Zilvervisjes bestrijden

Hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is het zilvervisje alles behalve schattig. Dit langgerekte insect met de Vlaamse benaming ‘suikergast’ mag met recht een plaagdier genoemd worden en daarom moeten we met man en macht de zilvervisjes bestrijden.

Zilvervisjes komen veel voor en zijn erg onhygiënisch. Ze maken zowel pasgebouwde als eeuwenoude panden onveilig en kunnen zowel de inrichting van uw huis als die van uw kantoor behoorlijk beschadigen. Zilvervisjes verteren namelijk cellulose. Deze stof vind je onder meer in schilderijen en foto’s.

Zilvervisjes bestrijden

Hoe kunnen we zilvervisjes in huis of een bedrijfspand herkennen?

Het is begrijpelijk dat u uw persoonlijke bezittingen goed wilt beschermen. Daarom is het zaak dat u de zilvervisjes in huis of in uw bedrijfspand zo snel mogelijk ontdekt en dat kon nog best eens een uitdaging zijn. Zilvervisjes spelen namelijk vaak verstoppertje en houden zich dan schuil op de meest donkere plekken in huis. Bij bedrijven komen zilvervisjes en papiervisjes veel voor in archieven. Ze kunnen de gearchiveerde documenten grof beschadigen waardoor u ze voor niets al die tijd bewaard heeft.

Daarnaast verwarren veel mensen zilvervisjes met oven- of papiervisjes. Toch zijn er wel degelijk onderlinge verschillen. Zo zijn zilvervisjes een paar millimeter kleiner dan de papiervisjes en vallen ze bovendien meer op door hun bijzondere zilveren kleur. Als u ook twijfelt over het soort ongedierte dat u terroriseert, neem dan gerust contact op met één van onze ongediertebestrijders voor advies.

Hoe kunnen we zilvervisjes voorkomen?

U zult zich afvragen of u kunt voorkomen dat u op zilvervisjes jacht moet. Het antwoord daarop is ‘ja’. U kunt het volgende doen om zilvervisjes in huis of in het bedrijfspand te voorkomen:

  • Houd uw pand zo schoon mogelijk. Zilvervisjes gedijen slecht in een schone omgeving.
  • Zorg dat de temperatuur in uw pand laag is. Zilvervisjes zoeken graag de warmte op.
  • Voorkom dat de lucht in uw kamers vochtig is. Zilvervisjes hebben luchtvochtigheid nodig om te overleven.
  • Zorg dat de luchtvochtigheid beneden de 50% is, door bijvoorbeeld het huis of bedrijfspand goed te ventileren.
  • Check na een reis goed uw kleding. Zilvervisjes zijn fervent reizigers en liften graag met u mee.
  • Laat zelfs de kleinste kier in de muur dichten. Zilvervisjes kunnen zo minder gemakkelijk een toegangsweg vinden.

Hoe kunnen we zilvervisjes bestrijden?

Het kan zijn dat u echt heeft geprobeerd zilvervisjes te weren, maar dit niet is gelukt. Als de stiekemerds naar binnen zijn geglipt, is het ook moeilijk ze te stoppen. Ze kunnen maar liefst acht jaar oud worden en een vrouwelijk zilvervisje legt ongeveer honderd eitjes gedurende haar leven. 

Onze ongediertebestrijders willen u toch graag uit de brand helpen en korte metten met dit probleem maken. Wij kunnen de zilvervisjes bestrijden en gelijktijdig antwoord geven op de vraag: wat is er te doen tegen zilvervisjes in huis? Hopelijk komen de kleine indringers dan niet meer terug. Zo schattig zijn ze namelijk niet.

Zilvervisjes bestrijden: hoe doet de vakman dat?

Als u contact opneemt met de ongediertebestrijder uit uw regio, zal hij u een aantal vragen stellen om te bepalen of u inderdaad te maken heeft met zilvervisjes. Vervolgens kunt u een afspraak met hem maken voor een inspectie en behandeling.

U ontvangt van onze ongediertebestrijder altijd een behandelingsvoorstel met bijbehorende prijsopgave. Als u met dit voorstel akkoord gaat, zal de vakman aan de slag gaan. Voor de bestrijding van zilvervisjes zal hij gebruik maken van de ‘Gloria’, een apparaat waarmee hij naden en kieren kan behandelen om de zilvervisjes te bestrijden. Dat kunnen uiteenlopende plekken zijn, want zilvervisjes kunnen werkelijk overal zitten: achter plinten, op plafonds en in muren.

Hoe goed de bestrijder ook zijn best zal doen: zilvervisjes zijn niet volledig uit te roeien. Overlast van zilvervisjes komt vooral voor in nieuwbouwwijken. Dat komt door de dubbele isolatie, waardoor ventileren moeilijker is. Daardoor stijgt de luchtvochtigheid en dat vinden zilvervisjes prettig.  

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!