Professionele wespenbestrijding

Wespen zijn alleen agressief als ze denken dat ze worden aangevallen. Op zich zijn wespen ook zeer nuttig, omdat ze op andere insecten jagen, zoals muggen. Als de wespen geen overlast veroorzaken, is het dus beter om het nest met rust te laten. Maar wat als ze voortdurend op de zoete lekkernijen van uw kinderen afkomen? Wat kunt u nog doen als u niet meer rustig in uw huis of tuin kunt zitten? Uw probleem verdient de volle aandacht van onze wespenbestrijders!

  1. Contact opnemen voor wespenbestrijding
  2. Afspraak maken voor wespenbestrijding
  3. Voorbereiding op wespenbestrijding
  4. Inspectie voor wespenbestrijding
  5. Plan van aanpak wespenbestrijding
  6. Uitvoering van wespenbestrijding
  7. Nazorg bij wespenbestrijding
  8. Hulp nodig bij wespen bestrijden? Bel ons meteen!

Wespenbestrijding

Contact opnemen voor wespenbestrijding

In de zomer is het vrijwel altijd raak. De wespenkoningin heeft veel larven geproduceerd en de wespen zijn volop op zoek naar eiwitrijk, zoet voedsel om ze te kunnen voeden. Een wespenplaag kan zich erg snel ontwikkelen. Beestjes Kwijt begrijpt de overlast die wespen kunnen veroorzaken maar al te goed. Daarom bieden we u de mogelijkheid om snel in contact te komen met een professionele ongediertebestrijder. U hoeft ons maar te bellen of te mailen.

Afspraak maken voor wespenbestrijding

U krijgt rechtstreeks contact met een wespenbestrijder uit uw regio. Hij zal u eerst vragen of u toevallig al een wespennest heeft gevonden en zo ja, waar de in- en uitvliegopeningen van het nest zitten. Deze kunt u achterhalen door de vliegroute van de wesp te volgen. Voorzichtigheid is hierbij wel geboden. Denk erom dat u niet om u heen gaat slaan als een wesp u benadert. Juist dan zal de wesp zich bedreigd voelen en willen steken. Erg belangrijk is ook dat u de ingang van het nest niet dichtmaakt! De wespen zullen zich in paniek alsnog een weg naar buiten ‘boren’ en zeer agressief gaan reageren. Dit is wel het laatste wat u wilt!

Voorbereiding op wespenbestrijding

Houd rekening met extra kosten als de ongediertebestrijder het wespennest zelf nog moet opsporen. Dit kost hem immers extra tijd. Heeft u het nest (toevallig) al zelf gevonden? Wees vooral voorzichtig als u denkt dat er een wespennest onder de grond zit, deze zijn soms amper te zien! U kunt in alle gevallen beter afstand van het nest blijven houden. Een wespensteek is namelijk niet alleen pijnlijk, maar kan in sommige gevallen zelfs fataal uitpakken. Dat kan vooral gebeuren als u allergisch bent voor wespengif. Laat de ongediertebestrijder maar langskomen om het probleem voor u op te lossen, want hij beschikt over de juiste bescherming. In de zomer liggen er ook altijd standaard materialen in zijn busje om wespen op een professionele en effectieve manier te bestrijden.

Inspectie voor wespenbestrijding

In ons land krijgen we vooral te maken met de gewone wesp en de Duitse wesp. Tussen deze twee soorten zit amper verschil en ze worden ook wel ‘limonadewespen’ genoemd. Dan zijn er ook nog zeer grote soorten, zoals de hoornaar. Meestal vindt er geen uitgebreide inspectie plaats voor de bestrijding van wespen, tenzij het nest nog niet is gevonden. De wespenbestrijder onderzoekt dan alle mogelijke plekken. Afhankelijk van het soort kunnen wespen zowel binnen als buiten hun nesten bouwen. Sommige wespen bouwen het nest ondergronds of in een boom. Weer andere wespen gaan aan de slag in spouwmuren of zolders, onder dakranden, schuren of tuinhuisjes.

Plan van aanpak wespenbestrijding

De wespenbestrijder zal na de vondst van het nest een plan van aanpak voor u maken. Dit plan is afhankelijk van waar het nest zich bevindt. Is er nest in de spouwmuur aanwezig? Het hangt er dan vanaf op welk moment in het seizoen dit nest bestreden kan worden.

Tegen het einde van het wespenseizoen is de kolonie in de spouwmuur al aardig uitgeput. De wespen voelen aan dat ze binnenkort gaan sterven en zijn dan extra alert. Als ze dan worden bestreden, raken ze in paniek en zullen ze naar alle mogelijke plekken willen uitzwermen. Ze vinden dan altijd wel een weg van de spouwmuur naar uw kamers. Beter is om het nest in deze periode gewoon met rust te laten en de wespen op een natuurlijke manier te laten sterven. Het bestrijden van een nest in een spouwmuur midden in het seizoen is daarentegen zo gebeurd.

Als het wespennest zich buiten bevindt, dan gebruikt de ongediertebestrijder altijd een poeder om het nest te verdelgen. Deze methode gaat vrij snel, maar er zijn ook uitzonderingen. De Franse veldwesp, bijvoorbeeld, kan onder één dak wel twintig verschillende nesten bouwen. Een nest van deze wesp is zo groot als een tennisbal. Omdat er zoveel nesten hangen, is de Franse veldwesp lastiger te bestrijden dan de gewone wesp. Dan zijn er nog de hoornaars die hun nesten in slecht onderhouden kozijnen of zieke bomen kunnen bouwen. Kortom, de aanpak kan per soort wesp verschillen.

Uitvoering van wespenbestrijding

De wespenbestrijder trekt zijn wespenpak aan en zet zijn imkerhoed op. Hij draagt handschoenen tegen mogelijke wespensteken. Een mondkapje zorgt ervoor dat hij geen poeder kan inademen. Voor het bestrijden van de wespen gebruikt hij een poederspuit. De bidon aan de spuit is met een fijn wit poeder gevuld: dit is het gif. Voor wespennesten die hoog zitten, kan de bestrijder een verlengstuk op de spuit gebruiken.

De bestrijder steekt de spuit in de opening van het wespennest. Het poeder wordt onder hoge druk in het nest gespoten. Zodra het poeder erin zit, komen alle wespen die zich buiten het nest bevinden binnen een halve minuut terug. Van de wespen binnen het nest krijgen ze namelijk een signaal dat er iets mis is. De koningin en het nest moeten beschermd worden; als die het niet overleven, zullen alle wespen buiten het nest ook binnen een dag sterven. Ze haasten zich dus allemaal terug naar het nest!

Het poeder tast het zenuwstelsel van de wespen aan. Het kan een dag of twee duren voor ze allemaal dood zijn. Dit poeder kan overigens voor alle soorten wespen gebruikt worden ook voor de hoornaar en/of de Franse veldwesp. In Nederland mogen alleen de door het CTGB (www.ctgb.nl) goedgekeurde middelen gebruikt worden. Diezelfde middelen mogen bijvoorbeeld niet in België gebruikt worden.

Nazorg bij wespenbestrijding

Na de bestrijding blijft enkel het wespennest zelf over. Deze kan gewoon blijven hangen en hoeft niet geruimd te worden, tenzij u dat liever wel heeft. Lege wespennesten in huis (denk aan bijvoorbeeld nesten in spouwmuren) worden meestal vanzelf door kevertjes geruimd.

U krijgt van de ongediertebestrijder nog een seizoensgarantie. Als het wespennest in hetzelfde seizoen terugkeert, dan wordt deze gratis opnieuw behandeld. De garantie telt niet als er een nieuw nest op een andere plek is ontstaan. De garantie gaat ook niet op voor een nieuw nest in een verschillende seizoen. Ook als u de adviezen van de bestrijder niet heeft opgevolgd ter voorkoming van nieuwe plagen geldt de garantie niet.

Hulp nodig bij wespen bestrijden? Bel ons meteen!

Bescherm uzelf en al uw dierbaren tegen wespensteken! Beestjes Kwijt helpt u hier graag bij door betrokken vakmensen op het gebied van ongediertebestrijding aan te bieden. Onze bestrijders beschikken over jarenlange ervaring en staan al klaar om uw wespenprobleem aan te pakken. Bel 078 - 485 200 of mail ons voor meer informatie of voor een behandeling!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!