Wespennest verwijderen

Veel Belgen zijn bang voor wespen. Er is zelfs een officiële term voor deze angst bedacht, namelijk: spheksofobie. En eigenlijk is het zo gek nog niet, dat een groot aantal mensen wespen liever mijdt. Ze kunnen namelijk gemeen steken en wanneer er een allergische reactie optreedt, kan dit levensbedreigend zijn. Het is daarom belangrijk dat we tijdig elk wespennest verwijderen.

Wespennest verwijderen

Wanneer heeft u met een wespennest te maken?

Er zijn meerdere zwart-gele gevleugelde beestjes, die kunnen steken. Zo zijn er de hommels en de bijen. Deze dieren zijn beschermd en mogen daarom in de meeste gevallen niet bestreden worden. Gelukkig zullen ze minder snel steken dan wespen! Wespen zijn op de volgende manieren te onderscheiden van de hommels en de bijen:

  • Wespen kunnen meerdere keren steken en bijen niet.
  • Wespenvolken zijn veel kleiner dan bijenvolken.  
  • Een bij kan de winter overleven en een wesp niet, met uitzondering van de wespen koningin.
  • Wespen zijn smaller dan zowel bijen als hommels.
  • Bijen en hommels hebben een vrij harig lijf ten opzichte van de wesp. 

Ondanks de verschillen hebben zowel bijen als hommels wel wat van wespen weg. Daarom kan het voorkomen dat u het lastig vindt, om vast te stellen dat u met een wespenplaag kampt. Wij raden u aan om ook bij twijfel, even contact op te nemen met een ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt. Onze bestrijders kunnen namelijk een wespennest in huis of op het terras voor u lokaliseren. Daarna kunnen zij het wespennest verwijderen. Vaak bevindt een wespennest zich in een muur of op een andere beschutte plaats. Heeft u bijvoorbeeld wespen op zolder? Dan bent u geen uitzondering.

Hoe groot is de kans op een wespenplaag?

Uitzondering of niet, het blijft vervelend om een wespenplaag te hebben. Voornamelijk in de zomer is de kans op een wespenplaag groter. Wespen zijn namelijk, net als wij, dol op zoet voedsel en zoete dranken. Dus wanneer heel België massaal buiten gaat eten, komen de wespen in grote getalen. In hun nesten kunnen meer dan vierduizend wespen zitten, die in zwermen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Een wespennest verwijderen is dus geen ongevaarlijke klus en wespenbestrijding kunt u daarom het best overlaten aan een professionele wespenbestrijder.

Doordat wespen vooral afkomen op zoet voedsel, vormen ze ook een grote bedreiging voor horecabedrijven. Bij restaurants met buitenterrassen, pretparken en festivals zijn wespen vaak veelvuldig aanwezig. En ja, ze jagen bezoekers weg. Iedere wespenkolonie op een openbare plek moet daarom zo snel mogelijk worden verjaagd. Uiteraard kunt u, als ondernemer, ons ook inschakelen, wanneer u wilt dat we wespen bestrijden of wespenpreventie uitvoeren.

Een wespennest verwijderen: waarom zou u een specialist inschakelen?

Het is een gevaarlijk klusje om een wespennest zelf te verwijderen. Wespen kunnen namelijk agressief reageren op de verwijdering van hun nest. U bent niet de enige die het risico loopt op meerdere wespensteken: ook kinderen, huisdieren en voorbijgangers kunnen te maken krijgen met boze wespen omdat u het nest probeert te verwijderen.

Maak in ieder geval de ingang van het nest niet dicht! De wespen zullen in paniek meerdere uitgangen in het nest maken om te kunnen ontsnappen. Eenmaal buiten kunnen ze zich overal in uw huis verspreiden.

Daarnaast kan het gebruik van huis-tuin-en-keukenmiddelen gevaarlijk zijn. Wellicht doodt u daarmee een aantal wespen, maar de andere wespen kunnen hierdoor alleen maar kwader worden. Om risicovolle situaties te voorkomen is het nodig om de juiste materialen bij de hand te hebben en veiligheidskleding te dragen. Een professionele ongediertebestrijder beschikt over al deze middelen.

Hoe gaat het wespennest verwijderen in zijn werk?

Het verwijderen van het wespennest is eigenlijk slechts de eerste stap. Onze bestrijders geven ook advies over het afschrikken van wespen en daarnaast hanteren ze seizoensgarantie. Dit betekent dat wanneer uw wespennest in hetzelfde seizoen terugkeert, deze kosteloos opnieuw wordt verwijdert. Deze garantie geldt overigens niet in de volgende gevallen:

  • Er is een nieuw wespennest op een andere locatie ontstaan.
  • U heeft de adviezen van de wespenbestrijder niet opgevolgd en door uw eigen toedoen is het wespennest teruggekeerd.
  • Het nieuwe wespennest is in een ander seizoen ontstaan.

Bij het starten van de winter, sterven wespennesten automatisch weer uit. Een geruststellende gedachte, zo vinden wij!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!