Professionele vlooienbestrijding

Vlooien zijn lichtgewichten, maar de jeuk die ze veroorzaken kan een zware last zijn. Wist u dat er maar liefst vijftig soorten bestaan? Vlooien kunnen helaas ook ziektes overdragen en dat is een nog veel grotere last. U weet misschien al dat goedkope middeltjes niet helpen en u kunt weinig anders doen dan een ongediertebestrijder inschakelen. Hij wordt uw redder in nood!

  1. Contact opnemen voor vlooienbestrijding
  2. Afspraak maken voor vlooienbestrijding
  3. Voorbereiding op vlooienbestrijding
  4. Inspectie voor vlooienbestrijding
  5. Plan van aanpak vlooienbestrijding
  6. Uitvoering van vlooienbestrijding
  7. Nazorg bij vlooienbestrijding
  8. Hulp nodig bij vlooien bestrijden? Bel ons meteen!

Vlooienbestrijding

Contact opnemen voor vlooienbestrijding

Vlooien kunnen alleen leven op een gastheer. Ze voeden zich met het bloed van mensen of dieren. Eitjes van vlooien vallen door beweging uit dierenvachten en komen ergens op de grond terecht. De eitjes kunnen dan op een ander dier terechtkomen als deze op een besmette plek gaat liggen. Het is ook mogelijk dat er vlooieneitjes aan, bijvoorbeeld, schoenen zijn gaan kleven, waardoor de eitjes naar binnen zijn gebracht. Uw huisdier hoeft dus niet buiten te zijn geweest om vlooien te hebben.

Ziet u uw huisdieren wel erg vaak krabben? Een vlooienplaag is dan niet ondenkbaar! Het wordt nog vervelender als u ook vlooien op uw bedden of dierenmanden ziet springen. Bovendien kunnen ze u ook gaan lastigvallen. Het komt niet vaak voor dat vlooien mensen als gastheer kiezen, puur omdat een dierenvacht meer warmte kan verschaffen.

Zodra u besluit te bellen voor een vlooienbestrijding, dan is het probleem waarschijnlijk ook al uit de hand gelopen. Bij Beestjes Kwijt weten we zeker dat onze bestrijders voor elk vlooienprobleem een gepaste oplossing kunnen vinden!

Afspraak maken voor vlooienbestrijding

Als u ons belt, krijgt u rechtstreeks contact met een ongediertebestrijder. Een mail sturen is natuurlijk ook mogelijk. De bestrijder gaat met u in gesprek om te achterhalen waar de vlooien vandaan komen. Hij stelt u een aantal specifieke vragen, bijvoorbeeld over uw huisdieren. Vervolgens maakt u samen een afspraak. De bestrijder zal zo snel mogelijk komen om u uit de brand te helpen.

Voorbereiding op vlooienbestrijding

Voordat de vlooienbestrijder tot een behandeling kan overgaan, is het fijn als u uw vloeren zoveel mogelijk vrijmaakt. De bestrijding zal worden uitgevoerd met insecticide, dus houd er al rekening mee dat u tijdens de behandeling voor minstens twee uur uur uw huis zal moeten verlaten. Maar eerst zal er nog een inspectie worden uitgevoerd. De ongediertebestrijder kan dan nagaan welke plekken moeten worden behandeld.

Zijn de vlooien tot in uw slaapkamers doorgedrongen? Stop dan eerst alle stoffen materialen, zoals kleding en beddengoed, in vuilniszakken en sluit deze goed af. Zo kunt u ze naar de wasmachine brengen zonder dat u andere ruimtes met vlooien besmet. Vervolgens wast u alles op 60 graden. Twee uur na behandeling van uw slaapkamers kunt u alle stoffen materialen weer naar de kamers brengen.

Inspectie voor vlooienbestrijding

Vlooien zitten vaak op vloeroppervlaktes en ze kunnen zich vrij makkelijk verplaatsen. De bestrijder zal daarom willen weten in welke ruimtes u precies overlast ervaart. Hij heeft hier een trucje voor: hij slaat of stampt eens hard op de vloer. Dit zal de vlooien doen opspringen en als het licht goed genoeg is, kunnen ze met het blote oog worden waargenomen. De vlooien kunnen zich ook in dierenmanden, bedden, tafelkleden en tapijten verschansen. De bestrijder zal dit soort plekken ook onder de loep nemen.

Helaas leggen vlooien zeer kleine, bijna onzichtbare eitjes. Ze dragen de eitjes mee tot die vanzelf van het lijf vallen. De eitjes kunnen op verschillende plekken terechtkomen: in de manden van uw huisdier, in tapijten, op vloeren of zelfs in bedden. De eitjes hebben warmte nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Daarnaast kunnen trillingen in huis de eitjes helpen uitkomen. Als u in huis loopt, kunt u dus ongewenst meer vlooien doen ontwikkelen. Dit lijkt een groot nadeel en dat is het ook wel, maar na de bestrijding zal juist dit in uw voordeel gaan werken. Waarom dat zo is, leest u in het onderstaande stukje over de nazorg.

Plan van aanpak vlooienbestrijding

Zodra de bestrijder het vlooienprobleem in kaart heeft gebracht, zal hij u een prijsvoorstel doen. Als u hiermee akkoord gaat, kan de behandeling van start gaan.

Uitvoering van vlooienbestrijding

Met een vloeistof (insecticide) behandelt de ongediertebestrijder alle besmette vloeren, inclusief naden, kieren en vloerbekleding. Hij begint bij de ingang van de kamer en zal vanaf dat punt de kamer verder behandelen. Bedenk dat vlooien zo klein zijn dat ze zich overal in kunnen verschuilen, dus de bestrijding zal niet heel eenvoudig zijn. In een aantal gevallen is het noodzakelijk om het hele huis te behandelen, dus een bestrijding kan ook aardig wat tijd in beslag nemen.

Lastig is ook dat men nooit weet hoe de insecticide op bepaalde stoffen reageert. Bijvoorbeeld: laminaat kan met gemak behandeld worden, maar bij vloeren van hout of natuursteen blijft het spannend. Meubels kunnen ook behandeld worden, maar de vraag is dan of de stof wel tegen de insecticide kan. Vaak ziet men pas na een aantal uur hoe de insecticide reageert op een zeker materiaal.

Tijdens en na de bestrijding moet u uw huis twee uur verlaten. Bepaalde insecticiden mogen niet gebruikt worden als er in het huis kinderen tot vier jaar aanwezig zijn. De middelen die dan wel geschikt zijn, zijn meestal minder sterk en dus ook minder effectief. In bepaalde gevallen kan er stoom worden gebruikt om de vlooien te bestrijden. Dit kunt u eventueel zelf doen als u een stoomapparaat bezit, maar dan alleen als de plaag niet al te ernstig is.

Nazorg bij vlooienbestrijding

Een vlooienbehandeling is vaak in één keer opgelost. Zodra de insecticide op de vloeren is opgedroogd, is het niet schadelijk meer voor mens en dier. Het gif werkt wel vier tot zes weken door tegen vlooien. Soms is er na een aantal weken nog een kleine nabehandeling nodig, omdat er nog eitjes zijn uitgekomen. Het bestrijden van vlooien blijft vrij secuur werk en er is altijd een kans dat een plekje wordt overgeslagen. Vaak belt de ongediertebestrijder nog even na om te vragen of uw probleem is opgelost. Is dit niet het geval, dan komt hij terug voor een nabehandeling.

In de vier tot zes weken dat de insecticide op uw vloer ligt, kunt u de bestrijding een handje helpen. Vlooien reageren namelijk net als hun eitjes op trillingen. Als u stampij in huis maakt, springen de vlooien vanuit verschillende schuilplekjes zo in de insecticide op de vloer. Heeft u uw kat of hond inmiddels ook al behandeld met een anti-vlooienmiddel? Dan kunt u ook hen inzetten als vlooienbestrijders, want ook zij veroorzaken trillingen in huis. We raden u eveneens aan om na de bestrijding uw vloeren te stofzuigen.

Tot slot: controleer uw dieren regelmatig op vlooien met een vlooienkam en houd de dierenmanden zo schoon mogelijk. Was alle kleden op minimaal 60 graden. Zijn er stoffen die niet tegen een hoge temperatuur kunnen? Dan kunt u ze buiten even uitkloppen. Het is ook van belang dat u uw vloeren regelmatig stofzuigt. Kortom: hoe schoner uw huis, hoe minder kans op een (volgende) vlooienplaag!

Hulp nodig bij vlooien bestrijden? Bel ons meteen!

Een vrolijk kwispelende hond of een lief spinnende kat: daar doet u natuurlijk alles voor. En als u zelf ook geen kriebels meer krijgt, dan is het hele gezin weer gelukkig. Aarzel daarom niet om te bellen of te mailen als u (weer) last heeft van een vlooienplaag. De vlooienbestrijder van Beestjes Kwijt lost uw probleem graag op met een handdruk, een glimlach en vakmanschap!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!