Vliegen bestrijden

U kunt hem overal tegenkomen: de vlieg. Het is één van de meest bekende insecten ter wereld, die het best gedijd in de omgeving van de mens. Hierdoor zijn vliegen in huis of in een bedrijf niet ongewoon. Wij gedijen echter het best zonder deze plaagdieren in de buurt en willen de vliegen bestrijden.

Vliegen zijn niet enkel hinderlijk, omdat ze een brommend geluid maken wanneer ze rond ons heen vliegen. Nee, ze brengen daarnaast ook onze gezondheid in gevaar. Ze kunnen mensen, die bij u over de vloer komen, besmetten met ziektes zoals cholera, tuberculose, wormen, salmonella en diarree. Hieronder vertellen we u: wat te doen tegen vliegen?

Vliegen bestrijden

Hoe is een vliegenplaag te herkennen?

Natuurlijk wilt u uw familieleden, vrienden, collega’s en klanten al die nare ziektes besparen. Dat kan! als u tijdig vliegen in huis of in uw bedrijf ontdekt en weet wat te doen bij het vliegen bestrijden. De lokale ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt willen u graag helpen bij het vliegen bestrijden.

Vliegen komen af op allerlei aspecten, die uw huis of bedrijf comfortabel maken. Zij vertoeven, net als wij, graag bij warme, lichte, droge en voedselrijke plaatsen. U zult op dergelijke plekjes dus sneller een vliegenplaag aantreffen. Zo’n plaag kunt u aan de volgende zaken herkennen:

 • Rondom of in uw vuilnisbak bevinden zich maden. Dit zijn de larven van vliegen, die zich in een enkele dagen kunnen ontwikkelen tot een volwassen vlieg.
 • Er liggen vele zwarte vliegenuitwerpselen op bijvoorbeeld de tafel of vensterbanken.
 • Regelmatig treft u dode vliegen aan in het pand.

Welke soort vlieg heeft u in huis?

Wanneer u ontdekt dat u vliegen in huis heeft wilt u hier natuurlijk iets tegen doen. De vliegenfamilie is groot en bestaat uit veel verschillende soorten vliegen, zoals:

 • Klustervliegen; de klustervlieg is 6 tot 10 millimeter groot en is olijfgroen van kleur. De klustervlieg is vaak in de herfst actief en legt haar eitjes in de aarde.
 • Vleesvliegen; de blauwe vleesvlieg is ongeveer 6 tot 12 millimeter groot en heeft een metaalachtige blauwe kleur. Vleesvliegen planten zich voor in rottende vlees- en kaasproducten.
 • Fruitvliegen; de fruitvlieg is te herkennen aan zijn kleine lijfje dat ongeveer 3 millimeter lang is. Ze plant zich voort in overrijp fruit en rottende groente.

Hoe voorkomt u dat vliegen in huis komen?

Helaas zijn vliegen in huis moeilijk te voorkomen. Als u even kort een raam openzet, kunnen zij zich al naar binnen dringen. Toch zijn er wel degelijk manieren om ze op afstand te houden. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

 • Vliegen zijn hongerig en komen af op voedsel. Zorg er daarom voor dat uw voedsel goed afgesloten wordt bewaard.
 • Gebruik horren om vliegen te weren bij geopende deuren of ramen.  
 • Voorkom dat voedsel in de vuilnisbak gaat rotten. In rottend voedsel leggen vliegen graag hun eitjes, welke uiteindelijk maden zullen worden.
 • Houdt compost op of rondom uw (bedrijfs-)terrein bedekt.
 • Spoel buizen en andere schuilplaatsen van vliegen goed schoon met bleekwater, zo kunt u snel vliegen verjagen uit huis of uw bedrijf.
 • Maak regelmatig grondig schoon zodat uw huis of werkplek niet interessant is voor vliegen.

Hoe gaat het vliegen bestrijden in zijn werk?

In Nederland komt een tiental vliegensoorten voor. Bij iedere soort past een andere manier van bestrijden. Daarom kunnen professionele ongediertebestrijders een vliegenplaag het meest effectief bestrijden.

Wanneer een lokale bestrijder van Beestjes Kwijt overgaat tot het vliegenbestrijding, kan deze u bovendien handige tips meegeven. Zo kunt u vliegen in huis in het vervolg proberen te voorkomen. Dat is pas twee vliegen in één klap slaan!

Vliegen bestrijden: wat u kunt verwachten van de bestrijder

Als u contact opneemt met een ongediertebestrijder uit uw regio, zal hij u eerst vragen waar de vliegen precies zitten. Op basis van uw antwoord kan hij al bepalen met welke soort vliegen u te maken, heeft zoals grasvliegen, aasvliegen of clustervliegen. Vervolgens kunt u direct samen een afspraak inplannen.

Voor de vliegenbestrijding zal onze ongediertebestrijder een gericht plan van aanpak voorstellen. Vliegen bestrijden kan op twee manieren: door insecticiden te spuiten of door speciale vliegenlampen op te hangen. Deze laatste methode is kostbaar en wordt meestal bij bedrijven gebruikt.

Bij het gebruik van de insecticide maakt de bestrijder gebruik van de ‘Gloria’, een speciaal sproeiapparaat. De vliegenlampen werken natuurlijk anders: het uv licht trekt vliegen aan en de vliegen sterven door hoogspanning in de lamp of ze blijven kleven aan een lijmplaat.

Een vliegenplaag is voor horecabedrijven een regelrechte ramp, want dat stoot klanten af en is slecht voor je reputatie. Maar vliegen wilt u ook niet in en rondom uw woning! Dus heeft u te maken met ernstige vliegenoverlast: aarzel niet en neem direct contact op.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!