Ovenvisjes bestrijden

Ovenvisjes zijn uitzonderlijk goed in zich verstoppen. Ze hebben er een heuse sport van gemaakt om zich op de meest onmogelijke plekjes te verschuilen. Ze zijn verschrikkelijke koukleumen en daarom verblijven ze het liefst op behaaglijk warme plaatsen. Bijvoorbeeld achter de oven. Hier danken ze hun opmerkelijke naam ook aan.

Hoewel deze plaagdieren dus niet direct in het oog springen, is het toch zaak dat we ovenvisjes bestrijden. Hun eetlust kan namelijk voor problemen zorgen. Het beestje eet koolhydraten, eiwitten, vetten en synthetische stoffen. Wanneer dit allemaal niet voor handen is, vreten ze zelfs papier aan. Uw spullen kunnen door een hongerig ovenvisje dus ernstig beschadigd worden.

Ovenvisjes bestrijden

Waaraan zijn ovenvisjes te herkennen?

Ovenvisjes worden vaak verward met zilver- of papiervisjes, zo merken onze ongediertebestrijders. Heel gek is dat niet; de drie insecten lijken verschrikkelijk veel op elkaar.

Toch zijn er wel degelijk manieren waarop u het ovenvisje van het zilver- en papiervisje kunt onderscheiden. Wij hebben wat uiterlijke kenmerken, waaraan wij ovenvisjes herkennen, voor u op een rij gezet:

  • Het ovenvisje is maximaal 12 millimeter lang.
  • Het ovenvisje heeft zes poten.
  • Het ovenvisje heeft zilverkleurige schubben, met daarop een aantal spikkels.
  • Het ovenvisje heeft geen vleugels.
  • Het ovenvisje heeft twee antennes, op het kopje.

Hoe zijn ovenvisjes te voorkomen?

Ovenvisjes gedijen het beste bij een temperatuur tussen de 32 en 38 graden Celsius. Ze vertoeven daarom graag in keukens en badkamers. Ze zijn bijvoorbeeld in toenemende mate een probleem voor professionele keukens.

Helaas is het verwijderen van een keuken uit een restaurant of huis geen optie. Dus moet op andere manieren geprobeerd worden de komst van ovenvisjes te voorkomen. Wij geven u hier graag wat handige tips voor:

  • Zorg voor een zo laag mogelijke temperatuur in ruimtes waar een hoge temperatuur niet noodzakelijk is.
  • Dicht alle naden en kieren, waar ovenvisjes zich in zouden kunnen nestelen.
  • Maak regelmatig grondig schoon, ook op plekken waar u niet eenvoudig bijkomt zoals achter de oven.
  • Bewaar geen papier of karton op warme plaatsen in uw pand. Ovenvisjes willen de cellulose in documenten graag opeten en zullen hierdoor dus naar de ruimtes toe worden getrokken.

Hoe kunnen wij ovenvisjes bestrijden?

Problemen met ovenvisjes komen helaas steeds vaker voor. Dit komt mede doordat er steeds vaker laminaat met platte plinten in huis wordt neergelegd. In de kieren tussen de plinten en de muur, willen ovenvisjes zich namelijk met liefde schuilhouden.

Door de toenemende vraag naar manieren om ovenvisjes te bestrijden, zijn er vele doe-het-zelf-producten op de markt gekomen. Ovenvisjes bestrijden is echter geen eenvoudige klus. Ook, omdat er een goede kans bestaat dat u niet kampt met een ovenvisjesprobleem, maar met een zilver- of papiervisjesprobleem. Daarom kunt u het beste een ervaren ongediertebestrijder inschakelen.

Onze ongediertebestrijders kunnen uw ovenvisjes bestrijden en u daarnaast helpen met het opsporen van de oorzaak van het probleem. Want eigenlijk wilt u dit ongedierte natuurlijk geen warm thuis bieden!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!