Professionele muizenbestrijding

Muizen knagen aan vrijwel alles en kunnen ziektes verspreiden. Sommige mensen hebben een panische angst voor muizen, misschien behoort u wel tot deze groep? Des te meer reden heeft u om een ongediertebestrijder op te roepen als u krassende geluiden hoort en muizenuitwerpselen aantreft. Bij Beestjes Kwijt vindt u altijd de juiste professional voor de overlast die deze knaagdiertjes veroorzaken!

 1. Contact opnemen voor muizenbestrijding
 2. Afspraak maken voor muizenbestrijding
 3. Voorbereiding op muizenbestrijding
 4. Inspectie voor muizenbestrijding
 5. Plan van aanpak muizenbestrijding
 6. Uitvoering van muizenbestrijding
 7. Nazorg bij muizenbestrijding
 8. Hulp nodig bij muizen bestrijden? Bel ons meteen!

Muizenbestrijding

Contact opnemen voor muizenbestrijding

Muizen komen vaker in de winter voor dan in de zomer, omdat ze dan extra op zoek zijn naar warmte en voedsel. In uw keuken kunnen zij alles vinden wat zij nodig hebben om de wintermaanden te overleven. Als u merkt dat er muizen in of rond uw huis of  bedrijfspand aanwezig zijn, kunt u een bestrijder inschakelen via Beestjes Kwijt. U hoeft enkel een telefoontje te plegen of een mail te sturen. De ongediertebestrijder zal u dan zo snel mogelijk te woord staan.

Afspraak maken voor muizenbestrijding

De muizenbestrijder zal eerst een afspraak met u maken voor een inspectie op locatie. In België komt de huismuis het meest voor, maar ook andere soorten muizen kunnen overlast veroorzaken, zoals de veldmuis en de bosmuis. Muizen zijn nachtdieren en zijn nagenoeg blind. Ze voelen met hun snorharen en gebruiken geursporen. Ze kunnen zich overal verstoppen en dat maakt de bestrijding wel lastig. Toch zijn al onze bestrijders ervaren genoeg om elk muizenprobleem op te lossen.

Voorbereiding op muizenbestrijding

Wat hoort u en wat ziet u? Muizen komen vaak voor in keukens. Misschien ziet u al uitwerpselen langs de muren, de plinten en in de kastjes. Muizenurine ruikt sterk: de geur doet denken aan ammoniak. Bovendien kunnen speeksel, urine en uitwerpselen schadelijke bacteriën bevatten. Was dan ook meteen uw handen als u met urine of uitwerpselen in contact komt!

Het is ook mogelijk dat u her en der knaagsporen aantreft, bijvoorbeeld aan kastjes, tapijten of meubels. Omdat muizen voortdurend op zoek zijn naar voedsel, kan het zijn dat u aangevreten voedselverpakkingen vindt. Deze moet u direct weggooien. In het ergste geval knagen de muizen ook aan kabels van elektrische apparatuur en kunnen ze zo een brand veroorzaken. Wat u ook ziet of hoort, geef het aan bij de bestrijder zodat hij u zo goed mogelijk van dienst kan zijn.

Inspectie voor muizenbestrijding

De muizenbestrijder komt bij u langs voor een inspectie. Hij zal antwoord willen krijgen op de volgende vragen:

 • Om welke muizensoort gaat het?
 • Hoe groot is het muizenprobleem?
 • Om wat voor soort pand gaat het?
 • Waar zitten de muizen of waar zouden ze mogelijk kunnen verblijven?
 • Hoe komen de muizen binnen?
 • Muizen trekken ook bruine sporen met hun buiksmeer. Zitten er sporen en waar leiden die naartoe?

Plan van aanpak muizenbestrijding

Na de inspectie zal de ongediertebestrijder u laten zien wat hem is opgevallen. Op basis van zijn bevindingen zal hij ook een plan van aanpak voorstellen. Vaak brengt de bestrijder eerst wering aan en plaatst hij daarna het gif, maar dat kan uiteraard per geval verschillen. Uiteraard wilt u dat de bestrijding overeenkomt met uw budget. Ook hier zal de bestrijder rekening mee houden.

Als er sprake is van enkele muizen, dan kan de overlast meestal snel opgelost worden. Bij een grote plaag is het soms nodig dat de muizenbestrijder nog een aantal keren moet terugkomen. In overleg met u kan hij het plan van aanpak aanpassen. In dit plan wordt vastgelegd wat hij als professional voor u kan betekenen en hoe u zou kunnen bijdragen aan een probleemloze bestrijding.

Uitvoering van muizenbestrijding

Een muizenbestrijding is gericht op het doden van volwassen muizen. Als deze er niet meer zijn, kunnen de jonge muizen ook niet overleven. Zo wordt (verdere) verspreiding voorkomen. Een bestrijder kan gebruik maken van drie methodes om muizen te bestrijden:

 • het plaatsen van vallen
 • het plaatsen van gif
 • het zo goed mogelijk dichten van het pand (het aanbrengen van wering

Vaak gaat het om een combinatie van het plaatsen van vallen of gif met het plaatsen van wering. Muizenvallen zijn van hout of van kunststof gemaakt. De houten vallen zijn voor eenmalig gebruik. De kunststof vallen kunnen meerdere keren gebruikt worden, omdat er geen geuren in het materiaal kunnen trekken. Bestrijders gebruiken vrijwel altijd de kunststof vallen. In de val plaatst men lokaas. De muis loopt de val in en de val slaat dicht. De muis sterft vrijwel onmiddellijk in de klem. Als er veel muizen in uw pand zijn, moeten er meerdere vallen op verschillende plekken geplaatst worden. Zodra een muis in de val is gelopen, dient de val zo snel mogelijk verwijderd te worden zodat de andere muizen het niet zien. Muizen leren namelijk snel van hun gevallen kameraden en zullen dus vermijden om in hetzelfde trucje te trappen.

Een tweede methode is het plaatsen van giftig lokaas. In dit gif zit een coagulans dat de stollingsneiging van het bloed onderdrukt. Als een muis van het gif eet, zal het aan interne bloedingen sterven. Het kan wel een aantal dagen duren voor het gif aanslaat. Muizen eten gemiddeld op wel dertig plaatsen per nacht, dus er is een grote kans dat ze allemaal van het gif zullen eten. Het gif dat door professionele bestrijders wordt gebruikt is anders dan het gif dat u in de winkel kunt kopen. Van het door u gekochte gif zult u namelijk veel moeten strooien, anders worden de muizen er resistent voor en komt u nog steeds niet van de plaag af.

Een derde methode om een muizenplaag te bestrijden is het aanbrengen van wering. Bedenk dat muizen via de kleinste naden en kieren een pand kunnen betreden. Met wering kan ervoor gezorgd worden dat al deze ingangen worden afgesloten. Weliswaar is het vrijwel onmogelijk om een pand voor 100% te dichten, maar er kunnen wel grote slagen gemaakt worden.

Een muizenbestrijder kan op verschillende manieren gaten dichten, bijvoorbeeld met op maat gemaakte aluminiumplaten of pannensponzen. Muizen kunnen daar niet doorheen. Het gebruik van weringspasta is ook mogelijk. Het is maar net wat nodig wordt geacht. In bepaalde gevallen moeten er ook leidingen gedicht worden.

Het aanbrengen van wering wordt steeds belangrijker, omdat er aan het gebruik van gif allerlei regels zijn verbonden die - naar verwachting - steeds strenger gaan worden.

Nazorg bij muizenbestrijding

Na de bestrijding moet u twee tot drie weken geduld hebben. Als u na deze periode geen muizen of sporen meer ziet, dan kunt u ervan uitgaan dat de behandeling succesvol is geweest. Wat nog rest, is dat u een volgende plaag moet zien te voorkomen. Let op de hygiëne in en rondom uw pand en controleer regelmatig uw opslag. Maak het muizen zo moeilijk mogelijk door alles schoon te houden en door voedsel en nestmaterialen (zoals karton of papier) buiten hun bereik te houden.

Hulp nodig bij muizen bestrijden? Bel ons meteen!

Muizen verstoppen zich graag op plekken waar u niet bij kunt. Ze kunnen uw inboedel kapot knagen, uw voedsel aanvreten en met hun speeksel en ontlasting ernstige ziektes overbrengen. Heeft u last van muizen? Of weet u dat nog niet precies? Bij Beestjes Kwijt koppelen we de juiste professional aan uw probleem. Bel of mail ons en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!