Muizen bestrijden

Ze jagen iedereen de stuipen op het lijf en komen onaangekondigd logeren: muizen. Bent u erachter gekomen dat u sinds kort onderdak biedt aan deze ongenode gasten? Dan is enige ergernis u ongetwijfeld niet bespaard gebleven. Wij zijn Beestjes Kwijt en werken met een groot aantal ervaren lokale ongediertebestrijders. Zij weten maar al te goed hoe vervelend een muizenplaag kan zijn. 

Naast het feit dat muizen uw bloeddruk omhoog jagen, brengen ze meer narigheid mee. Zo bevat muizenspeeksel bacteriën en virussen, die voor voedselvergiftiging kunnen zorgen. Muizen doen zich bovendien niet alleen graag tegoed aan uw voedselvoorraad. Nee, ze zetten ook graag hun tanden in uw spullen en de bedrading van elektronica, met alle nare gevolgen van dien.

Hoe muizen in huis of in uw bedrijfspand te signaleren?

U bent niet de enige met een muizenplaag in huis of in uw bedrijfspand. Muizen bevinden zich vaak in (professionele) keukens, magazijnen en productieruimtes. De ervaren ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt worden dagelijks voor muizenbestrijding ingeschakeld en kunnen muizenoverlast feilloos herkennen.

Soms kunt u zelf echter ook al vaststellen dat u muizen in huis heeft. De beestjes verraden zichzelf op de volgende manieren:

  • Ze hebben uw keukenkastje bijvoorbeeld als toilet gebruikt en muizenkeutels achtergelaten.
  • Ze hebben aan uw meubels of bedrading geknaagd om hun tandjes te verkorten.
  • Ze houden u ‘s nachts wakker door het krassende geluid in de muur of het plafond.
  • Ze verspreiden met hun urine een onaangename geur.
  • Ze bouwen vaak nesten voor gezinsuitbreiding op beschutte plaatsen.

Hoe kunt u last van muizen voorkomen?

Na de ontdekking van een muizenplaag komen er waarschijnlijk enkele vragen in u op. U wilt ongetwijfeld graag weten hoe u dit probleem had kunnen voorkomen. Wij raden u aan om in het vervolg geopend voedsel goed af te sluiten en uw huis of bedrijfspand regelmatig schoon te maken. Het is van belang dat ook uw familieleden of collega's dit doen. Muizen zijn namelijk dol op kruimels en hebben geen water nodig om zichzelf staande te houden.

Ook is het belangrijk om gaten in uw muren vlug te dichten. Een gat van amper een halve centimeter kan deze flexibele knaagdieren al binnenlaten. Voor een onderneming kunnen de gevolgen hiervan rampzalig zijn. Zo kan een tijdelijke sluiting van uw bedrijf noodzakelijk zijn en wordt uw zorgvuldig opgebouwde reputatie in gevaar gebracht.

Wat is er te doen tegen muizen in huis of in uw bedrijfspand?

Natuurlijk wilt u ook weten hoe muizen bestrijden in zijn werk gaat. U kunt de diertjes zelf proberen te verjagen, maar als dit niet direct werkt, kan de situatie behoorlijk uit de hand lopen. Muizen zitten namelijk niet stil en planten zich razendsnel voort.

Als u een muizenplaag wilt voorkomen, dan schiet één van onze bestrijders u graag te hulp. De bestrijder in kwestie gaat nauwkeurig voor u na waar de muizenoverlast vandaan komt en brengt de kosten voor de muizenbestrijding in kaart. Daarna wordt er samen een bestrijdingsmethode bepaalt en wordt er gekeken naar mogelijke preventiemaatregelen. Hopelijk zoeken de harige indringers hun heil in het vervolg ergens anders!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!