Muggen bestrijden

Ze kunnen ons slaapritme flink verstoren en heel wat irritatie bij ons opwekken: muggen. Dit vliegende ongedierte heeft ons allemaal wel eens tot waanzin gedreven en daarom willen we muggen bestrijden. Hun zachte gezoem is gewoonweg irritant en hun beten kunnen voor enorme jeukende rode bulten zorgen.

Die jeuk wordt veroorzaakt door het antistollingsmiddel, dat een mug naar binnen spuit wanneer zij steekt. Daarop krijgt het slachtoffer een allergische reactie. We zijn dus zowel letterlijk als figuurlijk allergisch voor deze vliegende nachtmerries.

Muggen bestrijden

Wat te doen tegen muggen?

In België komen 25 muggensoorten voor. Deze soorten kunnen geen van allen ziektes verspreiden. Helaas kunnen ze wel gewoon steken en zo de jeukende muggenbulten veroorzaken. Bijzonder is dat de steekmuggen altijd vrouwelijk zijn. Zij steken enkel wanneer ze bevrucht zijn, omdat ze dan extra voedingsstoffen nodig hebben die ze in ons bloed kunnen vinden.

Doordat ieder mens bloed in het lichaam heeft, is het moeilijk om muggen op afstand te houden. Toch zijn er mogelijkheden om een muggenplaag te voorkomen voordat u over moet gaan tot het bestrijden van de muggen. Wij van Beestjes Kwijt hebben goede ervaringen met de volgende mogelijkheden:

  • Zorg dat u zo min mogelijk stilstaand water in de directe omgeving van uw pand heeft of dek het water af. Bevruchte muggen leggen hun eitjes namelijk in dit water.
  • Zorg voor goed aansluitende horren bij uw ramen en deuren, zodat muggen slechts beperkt het pand binnen kunnen komen.
  • Zorg voor een airco of ventilator. Deze apparaten houden de lucht in beweging en daar zijn muggen geen fan van.
  • Zorg ervoor dat goten en waterafvoeren niet verstopt raken. Dit zijn uitstekende schuilplaatsen voor muggen.

Hoe zijn stekende muggen te herkennen?

Men denkt vaak dat muggen enkel in de zomer een gevaar vormen. Dit is echter niet het geval. Hoewel muggen in de winter aanzienlijk minder zullen steken, zijn er nog wel degelijk steekmuggen actief. U kunt dus ook tijdens koude periodes niet op uw lauweren rusten.

Wij geven u graag drie tips om de stekende muggen, gedurende elk seizoen, te herkennen:

  • Ze maken een zoemend geluid door hun klapperende vleugels en kunnen daarmee mannelijke muggen naar zich toetrekken.
  • Ze bijten u waardoor er jeukende en rode bulten op de huid ontstaan.
  • Ze zijn voornamelijk ’s nachts actief, omdat de lucht dan wat vochtiger is.

Hoe gaat Beestjes Kwijt muggen bestrijden?

Over het algemeen kunt u muggen relatief goed zelf aanpakken. Er zijn hiervoor enorm veel geschikte producten op de markt. Muggen kunnen zich echter snel vermeerderen doordat een vrouwtje meer dan honderd eitjes in haar leven legt. Wanneer deze eitjes uitkomen en de larven opgroeien, heeft u een probleem. Dan kunt u te maken krijgen met een heuse muggenplaag!

Zo’n muggenplaag zorgt ervoor dat u en de mensen in uw omgeving helemaal lek gestoken worden. En gek worden van de jeuk, dat is wel het laatste wat u wilt. Daarom kunt u bij een groot aantal muggen in huis of bedrijf de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt inschakelen. Zij bespreken de bestrijdingsmogelijkheden met u en zullen de muggen bestrijden. Want muggen, daar krijgen we pas echt jeuk van!

Muggen bestrijden: wat doet een ongediertebestrijder precies?

Als u contact opneemt met een ongediertebestrijder uit uw regio, zal hij u eerst een aantal vragen stellen. Heeft u bijvoorbeeld lekkage gehad? Of is er sprake geweest van rioolproblemen? Muggen gedijen namelijk goed op plekken met stilstaand water. In de meeste gevallen van muggenoverlast gaat het om een vochtige kruipruimte, waar de muggen hun eitjes leggen.

Voor de bestrijding van muggen maakt de bestrijder gebruik van een koudvernevelaar, een apparaat waarmee onder hoge druk een mengsel van insecticide en water in de ruimte wordt geblazen. Daarmee creëert de bestrijder een soort damp waardoor alles nat wordt. Muggen die hiermee in aanraking komen, zijn binnen twee tot drie dagen dood. De bestrijder hoeft daarbij zelf niet in de ruimte, want hij gebruikt een slang die aan het apparaat is gekoppeld.

Meestal is één behandeling voldoende. Daarna is het belangrijk om nieuwe muggenoverlast te voorkomen. Hierover hebben we al een aantal tips gegeven, maar we willen er graag nog een tip aan toevoegen: controleer regelmatig de kruipruimte. Het is misschien geen prettig idee, maar een muggenplaag voorkomen is altijd beter dan behandelen. Neem voor vragen contact op met uw regionale ongediertebestrijder, hij adviseert u graag.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!