Motten bestrijden

Motten hebben altijd trek. Ze beginnen maar al te graag aan uw gloednieuwe tapijt of heerlijk warme winterjas. Als u beschadigingen aan uw spullen wilt voorkomen, moet u daarom alle motten bestrijden.

Motten kunt u zowel in huis als in een bedrijfspand tegenkomen. De volwassen mot zal uw stoffering niet aanraken, maar haar larven wel. Deze kleintjes moeten er tenslotte nog van groeien. Ze zijn voornamelijk liefhebbers van wol, bont en leer.

Motten bestrijden

Waaraan kan ik motten herkennen?

De kleermot is verreweg de bekendste mot. Er zijn echter nog veel meer soorten motten. Zo kennen we pelsmot en de bruine huismot. De larven van de bruine huismot zijn echte veelvraten en kunnen wel twaalf maanden blijven bestaan. Zij lusten naast stoffering, namelijk ook etenswaren. Zaden, granen en bonen zijn voor hen ook niet veilig.

Kortom, u kunt het beste zo snel mogelijk ongenode motten bestrijden en Beestjes Kwijt kan u daarbij helpen. Wanneer de motten eitjes leggen, lopen de spullen in uw huis of bedrijfspand direct gevaar. Controleer daarom regelmatig op de aanwezigheid van de volgende zaken:

  • Gaten
  • Webben
  • Volwassen motten

Hoe kan ik motten voorkomen?

Als u gaten, webben of volwassen motten heeft gezien, is de kans groot dat u te maken heeft met een mottenplaag. Dan is het vaak al te laat voor veel van uw opgeborgen kledingstukken en is mottenbestrijding nodig. U kunt uzelf waarschijnlijk wel voor de kop slaan hoewel dat uiteraard niet nodig is! In het vervolg kunt u motten in huis of in het bedrijf op de volgende manieren voorkomen:

  • Was uw vuile was tijdig zodat uw vieze goed geen motten aantrekt.
  • Gebruik horren om te voorkomen dat motten massaal naar binnen vliegen.
  • Bewaar kleding, die u een tijd niet draagt, in afgesloten tassen of dozen.
  • Hou het huis goed schoon zodat eitjes zich niet zullen ontpoppen tot larven.
  • Controleer regelmatig aanlokkelijke broedplaatsen voor motten, zoals kledingkasten.

Hoe kan ik motten bestrijden?

Als u motten in huis heeft, is het tijd om direct korte metten te maken met deze gevleugelde schurken. Maar wat is er te doen tegen motten?

Als u al last heeft van een mottenplaag, doet u er goed aan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij of zij kan effectief uw motten bestrijden. Natuurlijk schieten de bestrijders van Beestjes Kwijt u graag te hulp. Zij komen snel de eieren en volwassen motten bestrijden! Dan mogen deze akelige diertjes weer ergens anders op kledingjacht.

Motten bestrijden: wat doet een ongediertebestrijder?

Voor beperkte mottenoverlast zijn er allerlei doe-het-zelfproducten verkrijgbaar. Maar als u te maken heeft met een groter of terugkerend probleem kunt u beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen. Wanneer u hierover contact met ons opneemt, zal de bestrijder u eerst een aantal vragen willen stellen. Bijvoorbeeld of u wel eens een lekkage heeft gehad en of u ergens kleding of tapijt heeft opgeslagen.

Voor een effectieve bestrijding van motten is het nodig om te weten wat de oorzaak van de overlast is. Daarom is het verstandig dat u de ongediertebestrijder zo goed mogelijk informeert. Tijdens een inspectie op locatie zal hij zoeken naar plekken waar de broedplaatsen begonnen. Motmuggen zijn bijvoorbeeld te vinden op vervuilde en vochtige plaatsen waar ze hun eieren in leggen. Gewone motten doen dat graag in kleding, stoffen en tapijt, maar er zijn ook motten die afkomen op (gedroogde) etenswaren.

Als de bestrijder een goed beeld heeft van het probleem, stelt hij een plan van aanpak op om de motten te bestrijden. Zo worden motmuggen bestreden met een koudvernevelaar, een apparaat waarmee met hoge druk een mengsel van insecticide en water in de ruimte wordt geblazen. Motmuggen die hiermee in aanraking komen, zijn binnen twee tot drie dagen dood. Kleermotten kunnen bestreden worden met andere methoden, zoals chemische reiniging en het invriezen van textiel. Na de mottenbestrijding is het belangrijk om te voorkomen dat de motten terugkomen. Uw regionale ongediertebestrijder adviseert u graag!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!