Professionele mierenbestrijding

U ziet mieren lopen, binnenshuis of in uw tuin. Veel mensen proberen het zelf op te lossen met lokdoosjes, spuitbussen of mierenpoeder, maar in bepaalde gevallen kan het aantal mieren echt flink uit de hand lopen. In dat geval kunt u het beste een ongediertebestrijder bellen. Hoe gaat mierenbestrijding eigenlijk in zijn werk? In dit stappenplan leggen we uit wat u van ons kunt verwachten.

  1. Contact opnemen voor mierenbestrijding
  2. Afspraak maken voor mierenbestrijding
  3. Voorbereiding op mierenbestrijding
  4. Inspectie voor mierenbestrijding
  5. Plan van aanpak mierenbestrijding
  6. Uitvoering van mierenbestrijding
  7. Nazorg bij mierenbestrijding
  8. Hulp nodig bij mieren bestrijden? Bel ons meteen!

Mierenbestrijding

Contact opnemen voor mierenbestrijding

U neemt contact op met uw lokale ongediertebestrijder. Via Beestjes Kwijt kunt u bellen of een mail versturen. U krijgt dan rechtstreeks contact met een mierenbestrijder. Deze zal u eerst wat vragen stellen ter voorbereiding. Hoe zien de mieren eruit? Loopt er een duidelijk mierenspoor? Lopen de mieren binnen of buiten? Komen ze van buiten, dan is de vraag of u daar ook een nest kunt zien. Zitten de mieren binnen, dan kan het zijn dat er zich een kolonie in de kruipruimte of spouwmuur bevindt. De meeste meldingen over een mierenplaag gaan over de gewone mier.

Afspraak maken voor mierenbestrijding

Het kan zijn dat u niet kan achterhalen waar de mieren precies vandaan komen. Een mierensoort herkennen kan ook lastig zijn, zeker als het om een soort gaat die u nog niet eerder heeft gezien. In dat geval maakt de mierenbestrijder eerst een afspraak met u om te komen kijken. Weet u wel waar de mieren vandaan komen? Dan kan de bestrijder al meteen een behandeling voorstellen. U kunt in ieder geval direct een afspraak met hem inplannen.

Voorbereiding op mierenbestrijding

Heeft u last van mieren binnenshuis? Dan kan het zijn dat u eerst wat vloeren moet vegen en spullen of meubels moet verplaatsen voor de ongediertebestrijder langskomt. Belangrijk is dat de vloeren worden vrijgehouden zodat de bestrijder overal bij kan. Heeft u last van mieren buitenshuis? U kunt dan alvast op zoek gaan naar een mierennest. Deze bevindt zich vaak in zandgrond.

Maakt u toevallig gebruik van lokdoosjes? Bedenk dat als u deze doosjes binnen zet, dat u juist mieren naar binnen lokt. U kunt de lokdoosjes beter buiten laten staan.

Inspectie voor mierenbestrijding

De ongediertebestrijder komt bij u langs voor een inspectie. Hij gaat na om welke soort mier het gaat. In Nederland komt de gewone mier het meest voor. Er zijn ook soorten die kunnen bijten, zoals de rode mier. Exotische soorten, zoals de plaagmier en de faraomier, komen in ons land sporadisch voor. De bestrijder onderzoekt vervolgens waar de mieren vandaan komen en hoe ernstig het probleem is. Het kan zijn dat de looproute van de mieren al zichtbaar is. Mieren volgen namelijk een reukspoor van feromonen om bij het voedsel te komen. Als het duidelijk is waar de mieren vandaan komen, kan de mierenbestrijder de plaag vrijwel direct behandelen.

Plan van aanpak mierenbestrijding

De mierenbestrijder stelt een bestrijdingsplan voor. Mieren kunnen op een paar manieren worden bestreden: met lokaasgel of met insecticide. Insecticide mag alleen binnen gebruikt worden. Lokaasgel wordt gebruikt om de mierennesten buiten uw huis te bestrijden, maar kan ook in huis worden toegepast. De ongediertebestrijder gebruikt alleen wettelijk toegestane middelen om de mieren te bestrijden.

Uitvoering van mierenbestrijding

De ongediertebestrijder mag bij mierennesten alleen de nestingangen behandelen. Hiervoor gebruikt hij de lokaasgel. De gel kan in het nest worden gedruppeld. Het kan ook zijn dat de mieren de gel vanaf een bepaalde plek meenemen naar het nest; het zal zich dan snel onder de mieren verspreiden. De lokaasgel bevat de stof imidacloprid, die zeer effectief is tegen mieren. Het is mogelijk dat de gel meerdere keren gebruikt moet worden voor het effectief wordt. De gel moet zich onder alle mieren verspreiden en dat kan even duren. Bedenk ook dat het nest een meter of anderhalf diep in de grond kan zitten. Als de gel buiten gebruikt wordt, dan moet er ook rekening worden gehouden met het weer. Bij regen is de applicatie van de gel uiteraard wat lastiger dan bij zonnig weer.

Bij een mierenplaag in huis gebruikt de mierenbestrijder gel of insecticide. De insecticide wordt dan op bepaalde plekken gespoten. Bij het gebruik van insecticide dient u voor minimaal twee uur uw woning te verlaten. Mieren binnenshuis zijn dus wat lastiger te bestrijden dan mieren buitenshuis.

Nazorg bij mierenbestrijding

Een mierenprobleem is meestal binnen enkele dagen opgelost. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de ernst van het probleem. Het is mogelijk dat na de bestrijding van een nest nog andere nesten uit de grond kunnen rijzen. Een hardnekkige plaag vereist vaak extra tijd en aandacht. Dat is ook het geval als er sprake is van overlast door een exotische mierensoort. Heeft u een bedrijf waar een mierenplaag aanwezig is? Dan kan het zijn dat er een periodieke keuring moet plaatsvinden om verdere plagen te voorkomen.

De ongediertebestrijder zal u ook van adviezen voorzien om mieren in huis te voorkomen. Vaak zijn dit tips die te maken hebben met hygiëne. Bijvoorbeeld: zorg ervoor dat u in de lente- en zomermaanden zoete etenswaren (dus ook fruit) goed afdekt en opbergt. Als u eten morst of kruimels op de grond laat vallen, ruim dit dan meteen op. Ook als u buiten heeft gegeten is dit aan te raden. Houd uw afvalemmers schoon en goed gesloten. Tot slot: als u ziet dat de mieren via bepaalde naden en kieren binnenkomen, dan moet u even kijken of u deze openingen kunt dichten, bijvoorbeeld met siliconenkit.

Hulp nodig bij mieren bestrijden? Bel ons meteen!

Heeft u last van mieren? Of heeft u last van andere soorten ongedierte? Beestjes Kwijt brengt u direct in contact met een lokale ongediertebestrijder. Al onze bestrijders beschikken over gedegen kennis en jarenlange ervaring. Ze kunnen u al binnen 24 uur helpen. Aarzel niet, bel ons en voorkom erger!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!