Mieren bestrijden

We zijn ze liever kwijt dan rijk, maar toch zijn mieren verschrikkelijk belangrijk voor ons ecosysteem. Een mierenvolk kan zich namelijk tegoed doen aan talloze andere insecten, die schadelijk zijn. Een klus die we met liefde aan hen overlaten.

Helaas leggen deze eigenzinnige plaagdieren op regelmatige basis het werk neer. Voornamelijk in warme periodes gunnen zij zichzelf een korte vakantie en trekken dan massaal naar onze huizen en bedrijfspanden toe. En er is niets zo vervelend als mieren in huis of uw bedrijfspand, want zij kunnen etenswaren besmetten en zelfs bestrating laten verzakken.

Hoe kunt u mieren voorkomen?

Als de zomer voor de deur staat, weet u dus al dat er een mierenplaag op de loer ligt. U kunt op dat moment vast maatregelen nemen om de mieren overlast te voorkomen. Dan hoeft u ook niet over te gaan tot het mieren bestrijden op een later moment.

De maatregelen die u kunt nemen, hebben voornamelijk betrekking op het secuur bewaren van uw voedsel. Mieren zijn namelijk echte zoetekauwen. Wij hebben wat maatregelen voor u verzameld:

  • Voorkom dat u morst. Toch gemorst? Ruim dit dat direct op.
  • Houdt de vuilnisbak goed gesloten en gooi vuilniszakken op tijd weg.
  • Haal regelmatig een doekje over oppervlakken, die plakken door voedsel.
  • Dek suiker extra goed af of sla het op in een gesloten blik.
  • Voorkom dat mieren het huis binnen kunnen treden door kiertjes bij kozijnen te dichten.
  • Blokkeer de ingang van het mierennest of verstoor het mierenpad.
  • Verwijder oud hout om te voorkomen dat dit extra mieren aantrekt.

Als u een bedrijf heeft, is het verstandig om uw medewerkers en collega's ook te vragen hun werkplek goed schoon te houden. Beter voorkomen dan genezen!

Hoe kunt u mieren herkennen?

Denkt u dat u al te laat bent met het treffen van de preventiemaatregelen? Dan moet u als eerst op zoek gaan naar signalen die uw vermoeden bevestigen. Mieren in huis of in uw bedrijfspand kunt u op de volgende manieren ontdekken:  

  • U ziet regelmatig een aantal mieren lopen, vaak in of rond uw keuken.
  • U ziet een kleine, donkere bult, bijvoorbeeld in uw muur. Dit kan een mierennest zijn.
  • U ziet dat er speciale looppaden voor de mieren in huis ontstaan. Mieren volgen elkaar op de voet.

Hoe kunt u mieren bestrijden?

En, heeft u de lastposten ontdekt? Dan is het tijd om de mieren te bestrijden. U kunt hiervoor een ongediertebestrijder van Beestjes Kwijt inschakelen. Het is verstandig om een professional te benaderen voor het bestrijden van een mierenplaag, want alle mieren uitroeien met doe-het-zelf producten is vrijwel onmogelijk.

Wij stemmen ons bestrijdingsplan af op het soort mier dat u teistert en dit is al vaak effectief gebleken. Er zijn namelijk enorm veel soorten mieren, die in uw huis kunnen bivakkeren. In Nederland zorgen de wegmieren, de faraomieren en de Rogers mieren voor de meeste problemen. Onze bestrijders gaan gelukkig met alle drie de soorten, de strijd aan. We gaan grondig te werk en doden naast de zichtbare mieren ook de koningin en larven. Zo minimaliseren we de kans op herhaling.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!