Kevers bestrijden

Kevers, je hebt ze in alle soorten en maten. En nee, dan hebben we het niet over de kever op vier wielen van onze Oosterburen. Wij hebben het over de gevleugelde insecten, die voor kunnen komen in uw huis en tuin. Van bladsprietkevers en soldaatjes tot en met loopkevers en boktorren: het zijn allemaal keversoorten. Wist u dat zelfs lieveheersbeestjes behoren tot de familie Kever?

Natuurlijk heeft u geen probleem met de komst van een lieveheersbeestje, maar er zijn andere keversoorten die u wel degelijk ver uit de buurt moet houden. Een goed voorbeeld is de boktor. Deze keversoort tast uw houten constructies aan en kan zo gebouwen doen wankelen. Ook engerlingen, de larven van de johanneskever of meikever, kunnen volledige gazonnen aantasten of veel vogels lokken die veel schade aanrichten.

Kevers bestrijden

De meikever

Hoe kunt u kevers herkennen?

Het herkennen van een kever is niet zo gemakkelijk, omdat er enorm veel soorten kevers zijn te vinden op onze planeet. Een aantal kenmerken van de kever staan echter zo goed als vast:

  • De maximale lengte van een kever is 20 centimeter en de maximale breedte is zo’n acht centimeter. Kevers met deze afmetingen zijn overigens wel extreem groot. De meeste kevers worden nauwelijks één centimeter lang.
  • De meeste kevers hebben twee paar vleugels.
  • Sommige kevers lijken geen vleugels te hebben. Dit komt doordat de voorste vleugels dan hard geworden zijn waardoor ze eruitzien als een dekschild.

Wat kunnen kevers voor u betekenen?

Dat de familie Kever uit een groot aantal gevleugelde vrienden bestaat heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo zijn er kevertjes die u graag in u huis en tuin verwelkomt, maar er zijn ook zeker kevers die u graag de weg wijst naar de schuttingdeur.

De bladetende kever oftewel het lieveheerbeestje zouden we als wij u waren wel enthousiast begroeten, want zij kunnen de bladluis in uw tuin doen verdwijnen. De larven van houtetende kevers, zoals de boktor, kunnen echter enorm veel schade aanrichten in huis en zou u niet binnen moeten laten.

Hoe kunt u een keverplaag voorkomen?

Er zijn een aantal manieren om een keverplaag te voorkomen:

  • Dicht naden en kieren. Hierdoor krijgen kevers geen kans om binnen te komen.
  • Maak uw tuin aantrekkelijk voor vogels en kikkers. Zij zijn de grootste vijanden van kevers. Installeer dus snel een aantal vogelhuisjes en leg een vijver aan!
  • Verwijder geen spinnenwebben in de tuin. Spinnen vangen kevers namelijk met hun web.

Hoe kunt u kevers bestrijden?

Heeft u gekartelde blaadjes ontdekt in uw tuin? Of ziet opeens gaatjes in uw houten stoel zitten, nadat u dit gelezen heeft? Dan is het tijd voor actie! De preventiemaatregelen hierboven hebben op dit ogenblik geen nut meer.

Als u last heeft van een keverplaag dan doet u er goed aan om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij of zij kan u helpen bij het bestrijden van de kevers. Natuurlijk schieten de bestrijders van Beestjes Kwijt u graag te hulp. Zij helpen u bij het bestrijden van kevers in huis, maar helpen u ook graag bij het kevervrij maken van uw buitenruimte. Wedden dat uw tuin er dan volgend jaar weer veel mooier uit ziet?

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!