Professionele kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken. Alleen al het woord klinkt vies. Als deze beestjes zich eenmaal ergens gevestigd hebben, dan zitten ze vrijwel in of achter alles wat u kunt beetpakken: koelkasten, kastjes, afzuigkappen, voorraden, modems... Gekker kan het bijna niet of u moet last hebben van bedwantsen, maar dat even terzijde. U wilt de kakkerlakken gewoon zo snel mogelijk kwijt!

 1. Contact opnemen voor kakkerlakkenbestrijding
 2. Afspraak maken voor kakkerlakkenbestrijding
 3. Voorbereiding op kakkerlakkenbestrijding
 4. Inspectie voor kakkerlakkenbestrijding
 5. Plan van aanpak kakkerlakkenbestrijding
 6. Uitvoering van kakkerlakkenbestrijding
 7. Nazorg bij kakkerlakkenbestrijding
 8. Hulp nodig bij kakkerlakken bestrijden? Bel ons meteen!

Kakkerlakkenbestrijding

Contact opnemen voor kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken kunnen elk seizoen in zowel woningen als bedrijfspanden opduiken. Meestal is gebrek aan hygiëne de hoofdoorzaak. In andere gevallen zijn de kakkerlakken met iemand meegereisd tijdens een vakantie of zakenreis. In weer andere situaties verstoppen ze zich in buitenlandse goederen en smokkelen ze zichzelf het land in.

Het is jammer dat kakkerlakken meestal pas opgemerkt worden als ze zich al flink in een pand hebben verspreid... maar geen nood! De ongedierte-experts bij Beestjes Kwijt weten wel raad. Een telefoontje of mailtje van u is alles wat er nodig is om definitief met uw kakkerlakkenplaag af te rekenen.

Afspraak maken voor kakkerlakkenbestrijding

Het scheelt dat kakkerlakken niet kunnen bijten of steken. Ze kunnen u dus niets aandoen. Helaas ontlasten ze zich overal: de uitwerpselen zien eruit als kleine, zwarte stippen. Een ander nadeel is dat kakkerlakken voedsel kunnen bevuilen. Ze dragen bacteriën en mijten met zich mee en kunnen smetstoffen van ziekten van de ene plek naar de andere overbrengen. Onze kakkerlakkenbestrijder opent graag zijn agenda voor u om een afspraak te maken. Hij zal u dan bezoeken voor een inspectie.

Voorbereiding op kakkerlakkenbestrijding

Wat kunt u al doen voor de ongediertebestrijder langskomt? Een schoon huis is in ieder geval nooit weg. Uiteraard voorkomt u om te beginnen zo al een kakkerlakkenplaag, maar helaas… ze zitten er al. Toch is poetsen geen overbodige actie. Als de bestrijder bijvoorbeeld insecticide gebruikt, kunt u vooraf al beter wat schoonmaken, anders poetst u straks ook de insecticide weg na bestrijding. Gebruikt de kakkerlakkenbestrijder gel? Dan maakt de staat van uw huis wat minder uit. U kunt dan later nog gaan schoonmaken. Verder is het belangrijk dat u de te behandelen plaatsen goed bereikbaar houdt voor de kakkerlakkenbestrijder. Dit kan betekenen dat u wat spullen opzij zal moeten schuiven.

Inspectie voor kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken zitten graag in keukens, want ze zijn dol op warme, dan wel vochtige plekken. Ze worden aangetrokken door voedselresten en door het vet dat van het koken overblijft. Ze verstoppen zich onder of achter keukenkastjes, in of achter waterkokers, ovens, magnetrons, koelkasten en afzuigkappen. Populair bij kakkerlakken zijn ook plekken waar verwarmingsapparatuur of verwarmingsbuizen zijn. Tijdens de inspectie zal de bestrijder dan ook zeker rekening houden met al deze mogelijke schuilplaatsen.

Plan van aanpak kakkerlakkenbestrijding

Na inspectie zal de ongediertebestrijder een plan van aanpak voorstellen om de kakkerlakken te bestrijden. Als u akkoord gaat met zijn voorstel, gaat hij zo snel mogelijk aan de slag om dit ongedierte aan te pakken.

Uitvoering van kakkerlakkenbestrijding

De ongediertebestrijder kan de kakkerlakken in uw woning of bedrijfspand op verschillende manieren bestrijden:

 1. Door gebruik van insecticide.
 2. Door gebruik van gel.
 3. Door gebruik van een detectieval voor kakkerlakken.

Bij gebruik van insecticide zal u twee uur lang uit uw woning of bedrijfspand moeten blijven. Het voordeel van deze methode is dat de kakkerlakken vrijwel direct zullen sterven. Let wel: hiermee worden vooral naden, kieren en allerlei kale oppervlakken in het pand behandeld. Voorwerpen waarin kakkerlakken verblijven worden nooit bespoten. Deze voorwerpen zult u zelf moeten reinigen.

Bij gebruik van gel duurt het langer voor het ongedierte dood is. Gel is giftig lokaas. De werking is afhankelijk van hoeveel gel de kakkerlakken eten. Als de kakkerlakken al hebben gegeten, duurt wel even voor ze weer honger krijgen en van de gel gaan proeven.

De detectieval voor kakkerlakken werkt als een soort monitor om te bepalen hoe groot een plaag is. Deze val wordt in verschillende hoeken geplaatst. Na een paar dagen kan men zien hoeveel kakkerlakken deze val heeft aangetrokken.

Nazorg bij kakkerlakkenbestrijding

Een schone woning of bedrijfspand is erg belangrijk als u wilt voorkomen dat er kakkerlakken opdagen. Zeker als u een bedrijf hebt dat zich bezighoudt met verwerking en/of productie van levensmiddelen kan de aanwezigheid van kakkerlakken rampzalige gevolgen hebben. We geven u hierbij een paar tips:

 • Ruim na het eten of koken uw voedselresten goed op.
 • Zorg ervoor dat er geen restjes vet achterblijven op (keuken-)oppervlakken.
 • Probeer zo veel mogelijk naden en kieren te dichten.
 • Dek al uw voorraden goed af houd ook de opslag zo schoon mogelijk.

Een inspectie na de bestrijding is niet noodzakelijk. Het kan wel voorkomen dat er een nabehandeling nodig is. Voor een nabehandeling kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. De bestrijder zal u ook graag van adviezen voorzien die in de preventie kunnen helpen.

Hulp nodig bij kakkerlakken bestrijden? Bel ons meteen!

Kakkerlakken kunnen zich snel verspreiden. De moeders dragen eipakketjes bij zich waar later zeker twintig nieuwe kakkerlakken uit kunnen voortkomen. Heeft u al één of meerdere kakkerlakken gezien? Wacht dan niet tot het probleem te groot wordt, maar neem direct contact met ons op. U kunt op elk moment van de dag bellen of mailen! Onze ongediertebestrijder staat al gereed met zijn spullen.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!