Kakkerlakken bestrijden

De eerste keer dat u oog in oog met een kakkerlak staat, schrikt u zich vast een hoedje. Maar wees gerust: deze angst is waarschijnlijk wederzijds. De kakkerlak beweegt zich immers bij voorkeur ongezien en door het donker. Het voordeel van deze onaangename ontmoeting is, dat u nu weet dat u met een kakkerlakkenprobleem kampt. Kakkerlakken bestrijden voorkomt ernstige gevolgen, omdat een kakkerlak een bron van ziektekiemen is. Het is zaak dat kakkerlakkenoverlast zo snel mogelijk wordt aangepakt.

Kakkerlakken bestrijden

Zijn kakkerlakken gevaarlijk voor de gezondheid?

De ernstige ziektes die kakkerlakken bij zich kunnen hebben zijn bijvoorbeeld salmonella en tyfus. Tevens kunnen ze zorgen voor diarree, een maag- of darmontsteking en buikgriep. Daar houdt het bovendien nog niet bij op! Nee, hun uitwerpselen kunnen astma en eczeem teweegbrengen. Dit zijn ingrijpende en langdurige ziektes.

Voornamelijk voor mensen met een lagere weerstand zoals ouderen, kinderen en zieken liggen deze gevaren op de loer. Maar iedereen heeft natuurlijk een hekel aan deze plaagdieren. De ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt gaan daarom regelmatig op pad om kakkerlakken te bestrijden. Ze bezoeken zowel huizen als bedrijven, omdat kakkerlakken zich ook graag in professionele keukens verschansen.

Hoe kunt u kakkerlakken voorkomen?

U kunt uiteraard pas iemand inschakelen voor kakkerlakken bestrijding, als u daadwerkelijk een probleem heeft gesignaleerd. Het is erg belangrijk dat u er tijdig bij bent. Eén kakkerlak kan namelijk de voorbode van een kakkerlakkenplaag zijn. Voor u het weet stinkt het hele huis of bedrijf naar kakkerlakken door de vieze geur, die ze verspreiden. Niemand zal meer bij u binnen durven te stappen.

Gelukkig weten wij dat er diverse maatregelen zijn, waarmee problemen met kakkerlakken voorkomen kunnen worden. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

  • Zorg voor een schone woning en houd ruimtes waar eten ligt of genuttigd wordt extra goed bij.
  • Voorkom gaten en kieren in leidingen, want kakkerlakken glippen overal tussendoor.
  • Ventileer het huis regelmatig zodat kakkerlakken geen vochtige plekjes kunnen vinden.
  • Zet de temperatuur in huis laag en voorkom zo dat kakkerlakken in uw huis warmte vinden.
  • Controleer zo nu en dan de meest voorkomende schuilplaatsen van kakkerlakken zoals stopcontacten en warmwaterleidingen. 

Hoe kunt u een kakkerlak herkennen?

Heeft u bovenstaande tips te laat gelezen en bent u nu toch bang voor kakkerlakken in huis of in uw bedrijfspand? Dan is het allereerst van belang om vast te stellen of deze angst gegrond is. U kunt een kakkerlak herkennen aan zijn vrij excentrieke uiterlijk.

Doorgaans is de kakkerlak plat en één of twee centimeter groot. Maar schrik niet: er zijn kakkerlakken die wel acht centimeter groot worden. Deze enorme, gepantserde monsters zijn ooit overgekomen uit verre tropische oorden en hebben nu onder meer in professionele keukens hun toevlucht gezocht. Ook in Nederland, ja.

Hoe kunt u kakkerlakken bestrijden?

En? Was uw vrees terecht en heeft u inderdaad een kakkerlak in huis of misschien wel in de keuken van uw horecagelegenheid? Dan wordt het tijd om deze brutale kakkerlak te bestrijden. Onze ongediertebestrijders kunnen u daar bij helpen. Veel mensen willen in eerste instantie de kakkerlakken zelf bestrijden. Het probleem hierbij is dat de diertjes uiterst goed zijn in verstoppertje. Hierdoor kunt u ze zelf nauwelijks bereiken en als dit wel het geval is, dan is het nog maar de vraag of ze niet resistent zijn voor het bestrijdingsmiddel.

Professionele ongediertebestrijding is dus een verstandige keuze. Onze bestrijders werken uiterst efficiënt en kunnen vast en zeker uw kakkerlakken bestrijden. Zo krijgt u uw welverdiende nachtrust ook weer terug!

Kakkerlakken bestrijden: hoe gaat uw bestrijder te werk?

Zodra u contact opneemt, zal de ongediertebestrijder uit uw regio u een aantal vragen willen stellen. Vervolgens kan een afspraak voor inspectie worden gemaakt. De bestrijder zal sowieso in de keuken willen kijken, omdat kakkerlakken dol zijn op warme en vochtige plekken. Verder worden ze aangetrokken door voedselresten en vet dat overblijft van het koken.

Na de inspectie zal de bestrijder u informeren over een behandelingsplan en de bijbehorende kosten. Meestal worden insecticiden of gel ingezet om kakkerlakken te bestrijden. Tijdens de bestrijding moet u minimaal twee uur uit de woning blijven.

Na de behandeling is het belangrijk om op de hygiëne te blijven letten, anders is de kans groot dat de kakkerlakken weer terugkomen. Let op voldoende ventilatie, controleer mogelijke schuilplaatsen en vermijd langdurige verwarming van ruimtes.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!