Bedwantsen / bed bugs in hotel

Reislustig en bloeddorstig, dat zijn bedwantsen. Stiekem liften zij met reizigers en vakantiegangers mee, steeds op zoek naar een nieuwe verblijfplaats. Zo komen bedwantsen in hotel na hotel terecht en kan het zomaar gebeuren dat ook in uw hotel bedwantsen verblijven.

Natuurlijk wilt u de bedwantsen bestrijden en zo voorkomen dat ze uw goede naam om zeep helpen. Bed bugs, zoals ze ook wel worden genoemd, kunnen uw gasten namelijk flink lastigvallen terwijl u juist een rustige uitvalbasis voor reizigers wilt zijn.

Wat zijn de gevolgen van bedwantsen in hotels?

Bedwantsen in hotels zijn de nachtmerrie van iedere hotelier. Ze kunnen gasten namelijk afschikken of wegjagen. Terwijl de hotelgasten genieten van hun nachtrust, beginnen de bedwantsen aan een avondwandeling. Bij ieder warm lijf dat ze tegenkomen nemen ze pauze om wat bloed te kunnen opzuigen.

Hotelgasten zullen ontdekken dat zij hun hotelkamer met bedwantsen delen, als zij de volgende ochtend wakker worden. Bedwantsen laten namelijk rode plekken op de huid achter, die verschrikkelijk kriebelen. Men raakt zowel letterlijk als figuurlijk geirriteerd van de bedwants. Maar wanneer de geïrriteerde huid wordt opgemerkt, is de bedwants alweer vertrokken. Zodra het buikje ’s nachts rondgegeten is, keert hij gauw terug naar zijn schuilplaats.

Hoe zijn bedwantsen in hotels te ontdekken?

De verblijfplaatsen van de bedwantsen in hotels zijn vaak goed verstopt. U kunt de bedwants veelal vinden op matrassen, tussen lattenbodems of onder plintjes. Bedwantsen zijn bovendien piepklein en daardoor slecht met het blote oog waar te nemen.

Bij het bedwantsen bestrijden wordt er vaak voor gekozen om de hele hotelkamer te behandelen. Het kan namelijk zijn dat één van de aanwezige bedwantsen net op avontuur is en zich ergens anders in de kamer bevindt.

Hoe komen bed bugs hotels binnen?

In hotels worden dagelijks nieuwe gasten verwelkomd. Bij aankomst in het tijdelijke onderkomen wordt de koffer vaak direct op het bed geleegd of wordt de vering in het matras even getest met een aantal sprongetjes. Zo gek is dat niet, vakantiegangers vinden het nu eenmaal heerlijk om op de plek van bestemming aan te zijn gekomen.

Die blijdschap kan echter snel omslaan wanneer één van uw gasten na de eerste nacht allerlei bedwantsenbeten ontdekt. De bedwantsen in het hotel zijn waarschijnlijk door een eerdere reiziger meegenomen naar de kamer en over het hoofd gezien door de nieuwe gast. En nu zit hij of zij met de gebakken peren.

Hoe is te voorkomen dat er een ‘bedwantsen hotel’ ontstaat?

U wilt uiteraard voorkomen dat uw hotelgasten ontevreden zijn over hun verblijf. Daarom zijn er geen bedwantsen in uw hotel toegestaan. Maar hoe ontzegt u deze ongenode gasten de toegang?

Dat is een goede vraag! Het is moeilijk om te voorkomen dat u binnenkort een ‘bedwantsen hotel’ runt. Bedwantsen worden namelijk door reizigers van punt A naar punt B meegenomen en die reizigers wilt u uiteraard wel naar uw hotel toetrekken. Wij raden u daarom aan om alle hotelkamers regelmatig zeer goed schoon te maken. Mochten er dan bedwantsen in uw hotel zitten, dan worden zij in ieder geval snel ontdekt. Hoe eerder de bedwants wordt gevonden, hoe minder tijd het bedwantsen bestrijden in beslag neemt.

Hoe gaat het bedwantsen bestrijden in zijn werk?

Het bedwantsen bestrijden is een tijdrovende klus. Bedwantsen zijn door de jaren heen namelijk resistent geworden voor de meest gebruikte bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is het bedwantsen bestrijden steeds moeilijker geworden. Onze bestrijders werken daarom niet meer met pesticiden. Nee, wanneer zij een melding ontvangen van bedwantsen in een hotel, wordt het grotere geschud erbij gehaald.

Dat grotere geschud omvat een stoomapparaat, dat stoom tot 140 graden Celsius kan produceren. De schuilplaatsen van de bedwantsen worden met de hitte behandeld waardoor de verstopte bedwantsen het loodje zullen leggen. Het wordt de vervelende beestjes namelijk vrij snel te heet onder de voeten.

Wanneer kunnen wij de bedwantsen in het hotel bestrijden?

Wanneer u wilt dat uw hotelkamers de hittebehandeling tegen bedwantsen ondergaan, kunt u contact met ons opnemen. Eén van onze ongediertebestrijders komt dan zo snel mogelijk bij u langs om de grootte en complexiteit van uw ongedierteprobleem in kaart te brengen.

Na de inspectieronde gaan we, wanneer het u uitkomt, aan de slag. Het is de hoogste tijd om de bedwantsen en het 'bed bugs hotel' gedag te zeggen en tevreden hotelgasten te verwelkomen!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!