Bedwantsen / bed bugs in huis

Hoe gastvrij u ook bent, u zit vast niet te wachten op een bezoekje van de bedwants! Toch krijgen we er steeds vaker mee af te rekenen. Deze vervelende beestjes komen namelijk steeds meer voor. Een van de redenen hiervoor is het stijgende aantal reizigers en avonturiers.

Bedwantsen, beter bekend als ‘bed bugs’, kunnen gemeen bijten en worden door ons van punt A naar punt B verplaatst. Hun beten veroorzaken rode, jeukende plekken, die u pas opmerkt als het kwaad al is geschied. Bedwantsen zijn namelijk echte stiekemerds die ’s nachts toeslaan.

Hoe komen bedwantsen in huis terecht?

U vraagt zich wellicht af hoe bedwantsen in huis terechtkomen. U heeft ze tenslotte niet zelf uitgenodigd en de weg getoond. Niet?

Helaas blijkt vaak dat men zelf de bedwantsen mee naar huis heeft genomen. Wanneer u in aanraking komt met een bedwants, is de kans groot dat u hem per ongeluk meeneemt naar de eigen woning. Wanneer u in de slaapkamer bent, zal de bedwants een mooi plekje zoeken om zich te verstoppen. Populaire plaatsen zijn onder plinten, in matrassen of achter lattenbodems. Hier wachten ze geduldig af tot u gaat slapen. Zodra u het nachtlampje uitdoet, kruipen ze op uw warme lijf om u te bijten.

Waarom zijn ‘bed bugs’ in huis een probleem?

De beten van de bedwants zijn verschrikkelijk vervelend. Ze laten rode plekken op de huid achter en veroorzaken heel vervelende jeuk. Daarnaast is het een akelige gedachte dat er beestjes op uw huid kruipen terwijl u zich in dromenland bevindt. Kortom, bedwantsen in huis zijn gewoon vervelend en ze moeten van uw bloed afblijven.

Bloed? Ja, bloed! Als bedwantsen u bijten, doen ze dat namelijk om uw bloed op te zuigen. Bedwantsen leven onder meer van het bloed van de mens. Voornamelijk jonge bedwantsen hebben veel van ons bloed nodig om te kunnen groeien. Volwassen bedwantsen kunnen tot negen maanden zonder bloed, maar hun jongen hebben continu een volle buik nodig.

Hoe kunt u voorkomen dat bedwantsen in huis rondlopen?

Eigenlijk zijn bedwantsen net piepkleine vampiers! En vampiers willen we hoogstens op het televisiescherm zien. Zeker niet in onze slaapkamer, ook al zijn ze slechts zes millimeter groot.

De komst van de bedwants in uw huis is echter moeilijk te voorkomen. U kunt ze tenslotte, onbewust, zelf meenemen. Om dit te voorkomen kunt u rekening houden met de volgende zaken als u op pad bent:

  • Is het beddengoed schoon en zijn er geen uitwerpselen aanwezig?
  • Is er kastruimte waarin u kleding kunt ophangen in plaats van neerleggen?
  • Zijn er recensies van bijvoorbeeld uw hotel of B&B te vinden op het internet waarop melding wordt gemaakt van bedwantsen?
  • Kunt u bij thuiskomst uw bagage even buiten laten staan en meteen de inhoud ervan wassen?

Hoe kunt u bedwantsen in huis bestrijden?

Wanneer er eenmaal één bedwants in uw slaapkamer logeert, is het hek van de dam. Gaat het om een vrouwelijke bedwants? Dan legt ze dagelijks een groot aantal eitjes. Vroeger konden zowel de volwassen als de jonge bedwantsen worden bestreden met zeer agressieve pesticiden. Dit is echter alweer enige tijd verboden. De pesticiden waren namelijk niet alleen schadelijk voor de bedwantsen in huis, maar ook voor mens en dier.

Na het verbod op de zware pesticiden kwamen er mildere varianten op de markt. Die zijn inmiddels echter zo vaak gebruikt dat veel bedwantsen resistent zijn geworden voor de bestrijdingsmiddelen. Dit alles maakt het zelf bestrijden van de bedwantsen in huis quasi onmogelijk.

Ook ongediertebestrijders hebben een nieuwe bestrijdingsmethode moeten vinden. Momenteel is de meest gebruikte methode bij een groot aantal bedwantsen in huis de hittebehandeling. Alle aangetaste plekken worden dan behandeld met stoom van ongeveer 140 graden Celsius. Bedwantsen zijn geen saunaliefhebbers en sterven onmiddellijk door de hete stoom. Het is een tijdrovende, maar zeer effectieve bestrijdingsmethode.

Wat kunnen onze ongediertebestrijders voor u betekenen als er bedwantsen in huis zijn?

Onze ongediertebestrijders weten als geen ander hoe ze bedwantsen moeten bestrijden, maar beginnen nergens aan voor ze hun werkwijze uitvoerig met u hebben besproken. Zo weet u precies wat u te wachten staat. Over het algemeen zal de bestrijder uit uw regio twee keer bij u langskomen. Tijdens het eerste bezoek zoekt hij alle schuilplaatsen van de bedwantsen in huis en tijdens het tweede bezoek gaat hij over tot de daadwerkelijke bestrijding. Uiteraard krijgt u van tevoren een offerte.

Wij begrijpen dat u liever geen ongediertebestrijder inschakelt, maar hopen dat we u, na ons bezoek, desondanks tevreden achter kunnen laten. In een proper en natuurlijk bedwantsvrij huis!

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een ongediertebestrijder uit uw regio? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u snel bij ongedierteoverlast en andere ongedierteproblemen, overal in België. Bel 078 - 485 200 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak!